обох осіб залишено під вартою в межах строків досудового розслідування

На Черкащині судитимуть керівника благодійної організації та двох його спільників, які наживалися на закупівлі гуманітарної допомоги

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо керівника благодійної організації та двох його спільників, які у складі організованої групи в умовах воєнного стану розтратили кошти, призначені для закупівлі гуманітарної допомоги (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства керівник обласної організації міжнародної гуманітарної допомоги, зловживаючи своїм службовим становищем, залучив волонтера указаної благодійної організації як пособника злочинів, щоб той, в свою чергу, домовлявся із суб’єктами господарювання про закупівлю продуктів харчування за нижчими цінами, аргументуючи це придбанням товарів для гуманітарних потреб. Однак покупцем продуктів харчування була не благодійна організація, а умисно залучена організатором фізична особа – підприємець, яка у подальшому перепродувала товари обласній організації міжнародної гуманітарної допомоги, умисно завищуючи їх вартість.

Загальна сума коштів, яка була безпідставно витрачена благодійною організацією на закупівлю продуктів харчування, склала 321 720 грн.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави: керівнику благодійної організації та її волонтеру – по 198 тис. грн кожному, фізичній особі–підприємцю – 148 тис. грн., а також накладено арешт на належне їм рухоме і нерухоме майно. Крім того, керівника благодійної організації відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України та УСБУ в Черкаській області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури