Оперативники внутрішньої безпеки поліції встановили місцезнаходження двох екс поліцейських, які під час окупації працювали на ворога. Їм інкриміновано державну зраду.

Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції затримали 26-річну мешканку Харківщини, у минулому поліцейську, яка під час окупації Куп’янського району пішла на службу в «управление внутренних дел временной гражданской администрации харьковской области». За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, оголосили їй про підозру.

А співробітники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ затримали колишнього поліцейського, який переховувався в одному з районів Черкаської області. Встановлено, що чоловік під час окупації Бердянського району співпрацював з окупаційною владою та працював у так званій місцевій «народній міліції». Він допомагав окупантам проводити обшуки, вилучати зброю у колишніх колег і надав ворогу списки проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців.

Згодом фігурант виїхав на підконтрольну Україні територію та переховувався у Черкаській області. Працівники УДВБ НПУ та ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі, розшукали та затримали його. Документування протиправної діяльності колишнього правоохоронця відбувалося за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Від editor