Відбулися збори громади з питання переходу церкви в Дахнівці до Православної Церкви України. Громада підтримала перехід до української церкви і призначила єпархіальні збори, що мають відбутися незабаром.

Під час зібрання були присутні і представники московського патріархату. Вони змушені були звозити своїх прихильників з інших регіонів для створення масовки. Їх представникам було надано слово для виступу, однак прихильники москви не реєструвалися на зборах, отже відмовилися голосувати за долю церкви.

Зі слів настоятеля парафія святителя Софронія єпископа Іркутського Української православної церкви московського патріархату, церков будується котом спонсорів, а не громади міста. За даними Антени, серед спонсорів – представники промосковських політичних сил та місцевого організованого злочинного угруповання.

Під час виконання гімну України прихильники москви продовжували молитви російською., а священики УПЦ МП під час виступів маніпулювали фактами і намагалися довести, що є українською церквою, що наражалося на незмінні крики ганьба.

Представники спонсорів на збори не з’явилися. Порядок забезпечили бійці ДФГ та Нацпол. Протиправних дій та провокацій не відбулося. Не збори, а взірець демократії.

Як ми повідомляли раніше, ТАЛІБАН РПЦ виступив ПРОТИ ХРЕСТОНОСЦЯ БОНДАРЕНКА – організацією дискредитації мера Черкас Анатолія Бондаренка займаються саме представники російської церкви та місцевий криміналітет.

Від antenna