Всередині 2016-го кількість пенсіонерів становила вже 29% від числа всього населення в Україні. Іншими словами, кожен третій українець це – пенсіонер. Тому в державі є кількасот мільярдний дефіцит пенсійного фонду.

У 2017 році Уряд планує запустити накопичувальну система виплати пенсій. Це означає, що кожен українець, молодший 35 років, починає відраховувати частину своєї зарплати на майбутню старість. Такі відрахування акумулюються на індивідуальному рахунку, скористатися яким можна буде виключно після виходу на пенсію. Та поки що це лише проект рішення. Про діючі пенсійні новації розповіла заступник начальника головного управління Пенсійного Фонду України в Черкаській обл. Анна Вовкогон.

Крім підвищення мінімальної пенсії наступного року влада має намір осучаснити виплати для 5 млн. українців. Це торкнеться пенсіонерів, які отримують зараз від 1400 до 4000 грн. Останній перерахунок було проведено у 2012 році. На позитивні новини від Уряду чекають понад 12 млн. українських пенсіонерів, з них 415 тис. – жителі Черкащини.

Платне телебачення, збільшення «мінімалки» та здорожчання горілки, – топ новацій 2017.

Від Editor