Мешканці одного з черкаських провулків страждають від опадів

Мешканці провулку Енергетичний, що у мікрорайоні «Хімселище» потерпають від опадів. За словами місцевих мешканців, як тільки починається дощ чи тане сніг в їхніх оселях починається справжній жах. Вода потрапляє у будники, гаражі та сараї, що поступово руйнує будівлі. Даний провулок знаходиться у низовині посеред побудованих там автомобільних заправок, з яких, під час дощу, вода разом з мастильними відходами стікається на подвір’я та у будинки людей.

Вздовж провулку пролягає теплотраса, яка заривається під землю на вулиці Нечуя-Левицького, люди кажуть, що вони живуть, як на «пороховій бочці», адже покриття вулиці може не витримати і відбудеться прорив трубопроводу.

На численні вимоги мешканців провулку до них зрештою завітав депутат їхнього округу Олександр Радуцький. Люди, користуючись нагодою, висловили все незадоволення та продемонстрували депутату в яких умовах вони вимушені жити.

Власники будинків демонструють результати постійних підтопів: величезні тріщини на стінах, напівзруйновані фундаменти. Пенсіонери у відчаї, адже вони не знають, що їм робити. Мінімальна пенсія не здатна покрити навіть частини того збитку, якого їм завдала вода.

Начальник управління вуличної інфраструктури Сергій Отрешко, ознайомившись з проблемою, окреслив наступний план дій та пообіцяв, що дренаж по провулку буде зроблений протягом місяця.

Владці запевнили, що протягом півроку відбудуться всі необхідні роботи, аби під час опадів люди не ставали заручниками води.

Читайте також: Знов Соснівка: На перехресті вулиць Можайського та Лісова Просіка огороджують ділянку соснового лісу.

У квартирі черкаської багатоповерхівки вбили чоловіка

6 березня в одній з квартир багатоповерхівки на розі вулиць Гоголя та Байди Вишневецького відбулось вбивство чоловіка 1967 року народження. Це підтвердив керівник сектору комунікації ГУНП в Черкаській області Дмитро Грищенко.

Нагадаємо, що нещодавно у Черкасах було зухвале убивство чоловіка, який займався обміном валют. Тоді двоє жителів Вінниці та мешканець села Леськи Черкаського району розстріляли машину 39-річного чоловіка та пограбували його. Тіло останнього правоохоронці знайшли в автомобілі.

Читайте також: На вулиці Чорновола сталася пожежа.

Керівник Черкащини висловився щодо забудови Соснівки та родичівських земель

Керівник Черкащини висловився щодо забудови Соснівки та родичівських земель. Як раніше повідомлялося на сайті «Кропива» брат губернатора, близький бізнес-партнер та ще троє далеко не останніх людей отримали царські наділи в Соснівці за цікавою схемою, та вже здійснюють житлову забудову заповідних територій де відповідне будівництво заборонене законом.

Знов Соснівка: На перехресті вулиць Можайського та Лісова Просіка огороджують ділянку соснового лісу.

Черкаський аеропорт реконструюють

Черкаське летовище увійшло до державної цільової Програми розвитку аеропортів до 2023 року в Україні. Півмільйона гривень освоєно на документацію із геології та геодезії, ще 2 млн. переспрямували з минулого року.

Депутати Черкаської міськради безрезультативно зібралися на сесію

Позачергове сесійне засідання скликали заради внесення змін до ПСЕР та бюджету на 2017 рік. Однак депутати відпочатку не були налаштовані на продуктивну працю. Вони не могли зрозуміти – куди і чого зібралися. Особливо обурилися депутати Фомич та Карась.

Після дискусій у комісіях таки почали розглядати питання. Щоправда, не зовсім уважно. Під час доповіді керівника департаменту економіки та розвитку у залі було досить шумно. Міські обранці не особливо зосереджувались на змінах до ПСЕР, попри їх важливість. Основні поправки стосувалися перерозподілу коштів. Наприклад, зменшення фінансування реконструкції узвозу по вул. Пастерівській,  придбання дев᾽яти тракторів для ЧЕЛУАШу, будівництва зовнішнього освітлення на прибудинкових територіях тощо.

Представники департаментів житлово-комунального комплексу, освіти та гуманітарної політики, а також охорони здоров᾽я внесли власні пропозиції до програми розвитку міста.

Внесення змін до міського бюджету розглянули в рази швидше. Після чого розійшлися на перерву. З поверненням до зали робочий настрій у депутатів безповоротно пропав. Тож ні за ПСЕР, ні за бюджет не проголосували і закрили сесію.

Зі штурханиною та під музику: як у Черкасах голосували за програму розвитку та бюджет.

Черкаський журналіст вимагає перевірити стан та якість ремонту доріг

Черкаський журналіст вимагає перевірити стан та якість ремонту доріг. З таким зверненням перед депутатами на сесії міської ради виступив Вадим Комаров.

Питання якості ремонту доріг входить до компетенції держнагляду. Попри це, департамент архітектури має надати відповідні роз᾽яснення.

Цього року у Черкасах до переліку вулиць для проведення капітального ремонту потрапили: Смілянська, Автомобілістів, Луценка, Сурікова, Митницька, Гетьмана Сагайдачного, Припортова, Чіковані, Санаторна, Золотоніська, Узвіз Стрілецький, Братів Савченків, Генерала Коротеєва, Горіхова, Затишна, Симоненка та Хрещатик.

Рух вул. Небесної сотні обмежено через ремонт.