У Черкасах діти атовців зобразили тата з крилами і мир в Україні

Виставка малюнків дітей черкаських військових відкрилася в холі обласного Художнього музею. Школярі на папері розкрили тему «Чому я пишаюся захисниками України».

Роботи дітей хвилюють сюжетом та глибинним змістом. Шестеро переможців конкурсу поїдуть у Львів на різдвяні свята. 14-річний Артем створив серію робіт «Війна без цензури». На Сході воював хрещений та рідний батько хлопця.

А от четверокласник Дмитро Бойко небагатослівний. Він втратив на війні батька. На конкурс хлопець подав дві роботи, на яких символічно зобразив щастя, мир і любов. Організатор благодійного заходу – «Ротарі клуб Черкаси» за підтримки громадських організацій, спонсорів та Художнього музею.

У черкаському музеї відтворили прадавній покровський обряд.

Соціальна напруга росте: мешканці черкаської багатоповерхівки мерзнуть через борги попередників

Йдеться про елітну новобудову по бульвару Шевченка, 352. Мешканці 14-поверхівки у розпачі, адже залишились без тепла і субсидії. Просити допомоги вони прийшли на сесію Черкаської міської ради. У цьому ж будинку проживає відомий атовець із Черкас Вадим Мазніченко, який брав участь у «Іграх нескорених». Втім, через відсутність субсидії не може заплатити за комунальні послуги. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко дав доручення розібратися із ситуацією.

Мешканці черкаських будинків три місяці жили без гарячої води. 

У черкаському музеї відтворили прадавній покровський обряд

“Меди та “попразенти” з головними уборами” за Агатангелом Кримським провели в обласному краєзнавчому музеї. Працівники закладу одягли традиційне українське вбрання, взяли відповідний реквізит та в ролях показали, як дівчата та жінки відзначали Покрову. Напередодні великого православного свята черкащанам презентували колекцію вишитих хусток Тетяни Дубовець. Вона розповіла про свої витвори. На виставці представлено 18 хусток ручної роботи. Виставка доступна для оглядин з 12 жовтня по 20 листопада в обласному краєзнавчому музеї.

До Дня захисника України черкаський митець відкрив виставку у музеї «Кобзаря». 

До Дня захисника України черкаський митець відкрив виставку у музеї «Кобзаря»

До Дня захисника України черкаський митець Дмитро Бур’ян відкрив виставку у Музеї «Кобзаря». Головна тема виставки – це захисники України різних поколінь. Усі роботи, а їх понад 60 художник створив цьогоріч. Автор переконаний,що секрет-відповідь виставки «Пам’ять»-козацький ген у крові сучасних воїнів.

Міський голова Черкас знявся в історичній стрічці. 

У Черкасах на переході, де було збито школяра, встановлять світлофор

Встановити світлофор на місті пригоди, де автівка збила школяра вирішили депутати міської ради. Відповідне звернення було направлено до Головного управління Національної поліції. ДТП сталося кілька днів тому, десятирічний хлопчик наразі знаходиться в лікарні та нещодавно вийшов із коми. Міський голова Анатолій Бондаренко прокоментував ситуацію з облаштуванням пішохідних переходів у Черкасах.

УПЦ МП: МІСЦЕ ДЛЯ МОЛИТВИ ЧИ ПРОПАГАНДА «РУССКОГО МИРА»?

Сучасна православна церква – місце, де проповідуються християнські цінності, де людина може звернутися до Господа з молитвою. Але чи завжди так буває? Зараз в Україні ми спостерігаємо ситуацію, коли церква Московського Патріархату є надзвичайно заполітизованим пропагандистським майданчиком, де вірянам нав’язуються цінності так званого «русского мира». Це не дивно, адже УПЦ МП є частиною Російської православної церкви, і сам Патріарх Кирило призначає предстоятеля УПЦ Московського патріархату своїм «благословенням». Та й сам Патріарх не раз казав про неможливість відділення Української церкви від Російської. До речі, патріарх Кирило – близький друг відомого пропагандиста «русского мира» Дмитра Кисельова, журналіста і директора російського інформаційного агентства «Россия Сегодня» (діяльність якого заборонена на території України). Кисельов отримав особисто від патріарха орден за «вклад на благо церкви и Отчизны».
Цікаво й те, що митрополит Онуфрій, який керує з 2014 року УПЦ МП, нагороджений кількома державними нагородами Росії, включно з орденом «Дружби». Митрополит вірний Московському патріархату й діє в рамках його інтересів, виступаючи проти автономії Української церкви. Онуфрій неодноразово критикував політику України, а у 2015 році відмовився вставати, коли під час свого виступу у Верховній Раді Президент України Петро Порошенко оголосив хвилину мовчання за загиблими. Таким чином митрополит висловив свій протест проти продовження АТО на Донбасі.
Є у системі «православної політики» МП й професійні пропагандисти, такі, як воцерковлений єврей, експерт Кирило Фролов – лідер «Ассоциации православных экспертов», завідуючий відділом України «Института стран СНГ». Хакерам з Українського кіберальянсу вдалося зламати пошту Фролова та переглянути все його особисте листування з 1997 по 2016 рік. Аналізуючи листи, інформаційне агентство Informnapalm виявило кілька цікавих втручань з його боку у хід української історії.
К. Фролов офіційно є заступником директора Інституту країн СНД, а також прес-секретарем Союзу православних громадян. Насправді ж він – головний церковний політтехнолог, який готує рекомендації щодо України патріарху Всієї Русі Кирилу, ФСБ, адміністрації президента РФ.
Саме Кирило Фролов створював приховану агентурну мережу серед священиків та вірян МП по всій Україні. Так, на його пошті безліч листів-звітів щодо ситуації в Україні від донецького політтехнолога Володимира Корнілова, одного з головних ідеологів «ЛНР-ДНР», який зараз живе у Нідерландах. Цікавив Фролова і Крим, неодноразово йому надсилав звіти доцент кафедри етносоціальних досліджень Таврійського університету Анатолій Філатов. У поштовій скриньці було знайдено понад 200 листів від Філатова про Меджліс та організації «російсько-православного руху» у Криму.
Основним завданням Фролова в Україні було й є поширення сфери впливу Російської православної церкви та недопущення створення незалежної Української.  Найскандальнішим листом є той, у якому Фролов ділиться цілями та намірами патріарха Кирила. «Взагалі, захист територіальної цілісності України мені незрозумілий, я в душі не визнаю України. Більш того, її не визнає Патріарх Кирило (він у кулуарах чітко говорить, що мета його Патріарства – державне злиття Росії і України, а не тільки духовна єдність). Якщо цьому заважатиме Галичина – під три чорти Галичину», – пише Фролов.