Міністерство юстиції України впроваджує загальнонаціональний просвітницький проект “Я маю право!”

Загальнонаціональний правопросвітницький проект Мін’юсту «Я маю право!» розширить коло громадян, які зможуть отримати інформацію про свої права та інструкції для захисту цих прав.

На цьому міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“За 3 роки ми створили одну з найкращих систем надання безоплатної правової допомоги. Цього року ми зробили наступний крок і дали старт проекту «Я маю право!», в рамках якого ми доносимо українцям інформацію про їхні права і вчимо ці права захищати. Запуск сайту проекту – важливий крок, адже кожен може скористатись порталом http://pravo.minjust.gov.ua/ та отримати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав у різних життєвих ситуаціях», – зазначив Петренко.

Як зазначається, на сайті http://pravo.minjust.gov.ua/ можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, а також дізнатися, куди звернутись у випадку порушення прав.

У Мін’юсті обіцяють, що на сайті регулярно з’являтимуться нові матеріали, які навчатимуть, як не допустити порушення своїх прав, зокрема як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій та які наслідки виникають у разі несплати аліментів.

Як повідомлялося, загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження» та інших міжнародних партнерів та донорів.

Кредитний автопробіг середмістям Черкас

З прапорами та гучномовцями, в супроводі поліції центром Черкас курсує автоколона симпатиків кредитних союзів. Таким чином черкаські фінансисти відзначили Міжнародний день кредитних спілок. Певно, довіра населення до організацій фінансової взаємодопомоги ослабла і працівники кредитних спілок готові на будь-які акції за для привернення уваги до себе.

Черкаські енергетики влаштували мітинг під стінами НКРЕКП в Києві

Півтисячі працівників «Черкасиобленерго» вимагали зароблені кошти у київських чиновників. Мітинг під стінами Національної комісії державного регулювання у сфері енергетики став наслідкам багатомільйонної заборгованості перед Черкаськими енергетикаЦього разу, наголошують учасники мітингу, вони налаштовані рішуче й терпіти й зволікати не стануть.

Черкаських енергетиків почули у Кабміні. 

Вимоги до оформлення скарги на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів

Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав можуть бути оскаржені до міністерства юстиції України, його територіальних органів або до суду.