Черкаси на межі зневоднення. Рахунок на години

У енергетиків лишилося декілька годин аби полагодити високовольтну лінію. Інакше у місті повністю припинеться водопостачання. У резервуарах «Черкасиводоканалу» закінчується вода, тиск у мережі критичний. Наразі на місці аварії завершено обхід мережі і розпочато відновлювальні роботи. Туди направлено освітлювальні вежі, працюють енергетики.

Якщо ситуація не поліпшиться – з понеділка навчання у школах буде призупинено. В умовах надзвичайної ситуації усі служби працюють цілодобово.

Дивіться також: Ситуація критична, – міський голова Черкас про водопостачання.

Черкаський виконком заборонив департаменту ЖКК фінансувати чищення доріг

Про це повідомив керівник підрозділу Сергій Танюк на засіданні штабу з ліквідації наслідків негоди. Саме через це міські автошляхи мають незадовільний стан. Через відсутність виконкому задіяти кошти із резервного фонду також неможливо, а техніка ЧЕЛУАШу не впорується з обсягом роботи.

Відповідне рішення виконавчого комітету у мережі Фейсбук оприлюднила юрист Людмила Бордунос. Також вона зазначила, що «ті члени виконкому, які голосували за це рішення, кандидати у новий склад, від секретаря Радуцького. Тепер кожен має понести політичну відповідальність».

Дивіться також: Ситуація критична, – міський голова Черкас про водопостачання. 

Арктичний холод прямує на Черкащину: температура щодня буде знижуватися

Як повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр, у наш регіон почало надходити холодне повітря із північних широт, тому температура повітря до 27 січня щодня буде знижуватися. Вночі від 5-10° до 12-18° морозу, вдень від 0-5° до 6-12° морозу.
Зниження температури повітря сприятиме утворенню ожеледі і ожеледиці на дорогах та тротуарах.

Дивіться також: Черкащан не лякає 10-градусний мороз. Вони полюбляють зимою купатися в Дніпрі

Вечір пам’яті кіборгам Донецького аеропорту влаштували у Черкаському краєзнавчому музеї

У Черкаському краєзнавчому музей вже давно існує інсталяція присвячена російсько-української війні,що наразі триває на сході нашої держави. До дня виходу з Донецького аеропорту музейники влаштували вечір пам’яті, під час якого пригадали усіх кіборгів Черкащини,що загинули на сході. Також, на захід запросили побратимів Олександра Кондратюка, меморіальну дошку якому відкрили на будівлі Черкаської медичної академії. На вечері пам’яті лунали пісні та вірші присвячені героям-захисникам аеропорту. Промовляли слова вдячності волонтери та члени спілок воїнів АТО. Вічна памʼять героям, що відділи життя за Україну. А живим – вічна слава!

Дивіться також:Черкаському кіборгу відкрили меморіальну дошку

Черкаський транспорт перебуває на примусовому відстої на Кіровоградщині

Через те, що Черкащина ще не повністю може забезпечити повноцінний рух на трасах, важковаговий транспорт перебуває на примусовому відстої у Новоархангельському районі.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова Новоархангельської районної державної адміністрації Сергій Васильченко, інформує 0522.

«Через те, що Черкащина ще не повністю може забезпечити повноцінний рух на трасах, важковаговий транспорт перебуває на примусовому відстої на Новоархангельщині. Для того, щоб водіям було більш комфортно очікувати на відкриття доріг, забезпечуємо їх гарячим чаєм, печивом та канапками з сиром та ковбасою», – йдеться в повідомленні.

«Люди підходять, куштують, дякують і з новими силами чекають, коли Черкащина відкриє дороги», – додав Васильченко.

Черкаські енергетики продовжують обстеження високовольтної лінії біля водоочисної станції

Про хід робіт повідомив директор Черкаського міського РЕМу Вадим Трохимець. Через перемети працівники не могли дістатися до ліній електропередач, деінде висота снігу складає до одного метра. Працівники «Черкасиобленерго» разом із рятувальниками виконують обхід ліній, виявлено 5 пошкоджень.

Дивіться також: У Черкасах оголошено надзвичайну ситуацію. 

На ліквідацію наслідків аварії кинуто усі сили рятувальників

Про це повідомив начальник Черкаського міськрайонного відділу ДСНС Андрій Хижняк. Нині техніка працює у посиленому режимі, підрозділи ДСНС приведено у повну готовність. Бригади Черкасиобленерго спільно з рятувальниками працюють над ліквідацією аварійної ситуації. Вода подається на місто з резервних ємностей.

У Черкасах оголошено надзвичайну ситуацію.