Золотонісці повідомили про лебедя, що замерзає на ставку, але птах не бажав, щоб його рятували

Як повідомила користувач Мар’яна Ніщенко у групі “Золотоноша” у фейсбук у коментарі під постом про птаха, 10 січня на гарячу лінію міського голови Золотоноші надійшло чимало дзвінків про те, що на річці Золотоношка замерзає лебідь. Від самого ранку представники УЖКГ намагалися порятувати пташину. До рятувальної операції долучилися ДСНС. Однак лебідь виявився дуже полохливим та прудким, він постійно втікав від рятувальників та переміщався по крихкому льоду.

За словами начальника УЖКГ Олександра Флоренка, рятувальники намагалися дістатися до пташини на човні, але лід завадив це зробити. Були намагання дістатися до лебедя по льодяній кірці, та крига ламалася під ногами, а сам герой рятувальної операції втік на так зване острівце і обмежив доступ до себе. А для того, щоб загнати пташку на воду і в подальшому зловити його, використовуючи човен, навіть застосовували дрон. Але лебідь виявився не лише прудким, а ще й сміливим і зовсім не реагував на компанію безпілотника.

Рятувальники прийняли рішення продовжити операцію у понеділок, коли крига стане більш стійкою. До рятувальної операції обіцяють долучитися черкаські журналісти та золотоніські школярі.

Наразі лебедю залишили їжу, сильних морозів на найближчі три дні не прогнозують.

Усіх небайдужих містян просять також підгодовувати птаха та інформувати про межі його пересування.

Депутати Черкаської міськради саботували прийняття бюджету-2018

Місто опинилося в заручниках через те, що фракції «Вільних демократів», БПП, «Свободи» та депутатська група «Громадянська позиція» відмовились брати участь у голосуванні. Таким чином працівники бюджетних сфер міста вчасно не отримають соціальні виплати.

У зв᾽язку з тим, що виконавчий комітет ніяк не міг зібратися аби затвердити бюджет, частина депутатів відмовилися голосувати за проект. Інша частина вважає міську раду вищим органом ніж виконком, отже і рішення, ініційоване міським головою, має бути законним.

Після перерви депутати не дійшли згоди і провалили бюджет. Голосування за інші проекти рішень теж не пішло. Тож врешті міський голова закрив сесію. У кулуарах міської ради називають неприйняття бюджету – виключно політичним конфліктом та об᾽єктом для маніпуляцій і шантажу міського голови аби дестабілізувати ситуацію в місті.

Виконком Черкаської міськради відправили у відставку. 

Виконком Черкаської міськради відправили у відставку

За це та припинення повноважень заступників міського голови проголосували 38 депутатів. Однак старий склад виконкому діятиме до 16 січня, поки міський голова не запропонує нових кандидатур.

Прийняттю рішення передувало обговорення у депутатському корпусі, адже на порядок денний було винесено відразу два проекти про розпуск виконкому. Автор одного з них – міський голова, іншого – депутат Артур Акопян.

В результаті перемовин на розгляд винесли і підтримали мерівський проект. У свою чергу міський голова Анатолій Бондаренко пообіцяв не ветувати прийняте рішення задля забезпечення життєдіяльності міста. Раніше депутати вже двічі відправляли виконком у відставку. Утім, міський голова ветував прийняті рішення через юридичні розбіжності.

Черкаська міськрада не прийняла бюджет-2018 через правову колізію, – депутат. 

«Бюджет Черкас став розмінною монетою для політичного шантажу», – депутат

У зв᾽язку з неприйняттям міського бюджету черкащани не отримають соціальні виплати вчасно. Попри протистояння у депутатському корпусі міський голова шукає можливість прийняти бюджет, але поки справа ніяк не просувається. Розгін виконавчого комітету не означає, що бюджет буде прийнято найближчим часом, – вважає депутат Черкаської міськради від фракції «Самопоміч» Олексій Романов. Місто продовжує бути заручником через відсутність компромісного рішення у стінах міської ради.

Черкаська міськрада не прийняла бюджет-2018 через правову колізію, – депутат. 

Черкаська міськрада не прийняла бюджет-2018 через правову колізію, – депутат

Як секретар бюджетної комісії вона підтверджує наявність протоколу, але наразі він не підписаний через відсутність повноважень. Далі його має схвалити виконавчий комітет, а вже потім міська рада. Або ж депутати повинні ухвалити окремий документ з розрахунку на 1/12 але лише після розгляду виконавчим комітетом. В іншому випадку слід звертатись до Міністерства фінансів.

Бюджетна комісія Черкаської міськради прийняла бюджет ще до Нового року. 

Черкаські депутати вирішили по обіді не працювати

Після перерви міський голова, за пропозицією депутатів, закрив сесійне засідання. Порядок денний містив чимало питань, що залишилися без розгляду. Попередньо, депутати мають зібратися наступного тижня – у середу, 17 січня.

В Золотоніському районі врятували хлопчика, що опинився в охопленому вогнем будинку

9 січня близько 11-ї години до Служби порятунку «101» Золотоніського району із села Піщане надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку. Стурбовані сусіди також повідомили, що у будинку знаходиться малолітній хлопчик.

У відповідності до плану залучення сил і засобів, до місця пожежі, крім чергового караулу 8-ї державної пожежно-рятувальної частини, було спрямовано волонтерів та пристосовану для пожежогасіння техніку СТОВ АФ “Маяк” із села Піщане.

Ще до прибуття на місце виклику пожежно-рятувального підрозділу 12-річного хлопчика, що перебував в охопленому вогнем будинку, було врятовано. Героями-рятувальниками виявилися односельці – Владислав Палій та Олександр Ісаєнко, які випадково опинилися на місці пожежі. Дізнавшись від сусідів про дитину, яка знаходиться у небезпеці, молоді чоловіки, не вагаючись, кинулися до будинку. Попри густий та їдким дим рятівники зуміли знайти та винести дитину у безпечне місце. Наразі життю та здоров’ю дитини ніщо не загрожує.

Як стало відомо, потерпілий хлопчик приїхав до бабусі на новорічні свята з Черкас.

Спільними зусиллями вогнеборців пожежу було локалізовано, а згодом повністю ліквідовано. Попередньо причиною пожежі стало коротке замикання електромережі.

Дивіться також: В Умані під час пожежі в технічному пункті теплотраси врятовано чоловіка