Депутати Черкаської облради не підтримали звернення до Вселенського Патріарха

У зверненні йдеться про подолання церковного поділу шляхом скликання Всеукраїнського об᾽єднуючого Собору. Також Патріарха просять визнати недійсним томос 1686 року, оскільки він був прийнятий з порушенням священних канонів Православної церкви. Заснування помісної церкви укріпить зв᾽язки між Києвом та Константинополем задля подолання негативних тенденцій у православ᾽ї.

Дивіться також: Черкаський митрополит Іоан розповів про відносини між церковними конфесіями.

 

«Євробляхи», начувайтесь: поліція буде відстежувати автівки

Правоохоронці отримали можливість відстежувати терміни перебування в Україні автомобілів на єврономерах і застосовувати санкції до порушників. Раніше правоохоронці не мали такої можливості, – повідомляє інформаційна група AUTO-Consulting з посиланням на постанову Кабміну.

Тепер поліція отримала доступ до митної бази, в якій фіксуються всі авто, які перетинають кордон, зокрема транзит або тимчасове ввезення на 1 рік. Якщо ж авто знаходиться в Україні в режимі тимчасового ввезення, то протягом 90 днів його необхідно зареєструвати в сервісному центрі МВС України в установленому порядку.

Патрульний екіпаж не лише зможе відстежити термін перебування авто з європейським номером, але і виписати штраф у розмірі 255 грн при виявленні факту порушення. У разі повторного порушення у автомобіліста можуть відібрати права на строк від 3 до 6 місяців або конфіскувати авто, відзначає агентство.

Дивіться також: У Черкасах п᾽яний водій влаштував нічні перегони.

 

Сміляни прийшли до депутатів із разючими проблемами

Сьогоднішня сесія міської ради була як завжди не простою. Спостерігалась висока активність  смілянської громади. Люди прийшли з різних питань, що для них є гострими. Розуміють – лише так влада їх почує. Підняли питання загрози припинення двох маршрутів громадського транспорту, перейменування вулиць , дозволів на встановлення індивідуального опалення у квартирах містян та вже вкотре намагались докричатись до депутатів про потребу для смілянської молоді центру всебічного розвитку, що іменується  «АРТ-простір». І ,звичайно ж, не обійшлось без найбільш гострої теми – зволіканням із процесом ремонту доріг у Смілі.

Вирішили розпочали депутати із питання про пільгове перевезення громадян. Перенесли його першим у порядку денному . Секретар ради  запевнив, як його проголосують – всі маршрути у місті буде збережено.

В результаті депутати позитивно проголосували за продовження перевезення пільгових категорій населення за бюджетні кошти.

Як виявилось проголосоване питання проблему не вирішило, а ремонт цієї дороги нині не у повноваженнях міської ради. Люди із залу виходили з великим обуренням.  Проте оплесками зустрічала інша частина громади позитивне рішення депутатів про дозвіл переходити мешканцям на індивідуальне опалення.

Заслухали на сесії  і виконуючого обов’язки директора КП «ВодГео». Претензій до роботи підприємства і особливо його фінансової діяльності у депутатів було безліч. Проте вкотре смілянські обранці вирішили виділити поворотну допомогу у розмірі 1 млн. грн. водопостачальному підприємству. Але більш категоричними частина депутатського корпусу на чолі із колишнім секретарем ради у були у питання молодіжного центру «АРТ- простір». Як не намагались і активісти , і їх колеги депутати довести важливість такого закладу для смілянської молоді, питання фінансування проекту на ремонт приміщення молодіжного центру у сумі 30 тис. грн. так і не було включене у порядок денний. Ще одна частина громади із обуреннями та категоричною вимогою повної відставки депутатського корпусу полишила зал.

Дивіться також: У Смілі розпочато ремонт доріг.

У Черкасах канівські художниці представили оду квітам і природі

Виставка живопису Тетяни Кіценко та Ольги Плетінь відкрилась у Черкаському художньому музеї. Експозиція складається із 50 робіт, переважно пейзажів та натюрмортів.

Обидві художниці є членами спілки Канівських народних майстрів «Мистецька скарбничка». Джерелом натхнення для мисткинь є Дніпрові кручі та канівські краєвиди. Для творів Тетяни Кіценко характерна композиційна довершеність, тонка гра світла. Роботи Ольги Плетінь сповнені експресії, позитивної енергетики та світла.

Ознайомитись із виставкою можна з 5 липня до 5 серпня у Черкаському художньому музеї.

Дивіться також: Черкаська майстриня створює дивовижні картини з вовни.

 

У Черкасах відбудеться чемпіонат Європи із футзалу

11 – 16 вересня в Черкасах відбудеться відбірковий етап чемпіонату Європи серед жінок із футзалу. Про це повідомив президент Асоціації футзалу України Сергій Владико на зустрічі із заступником міського голови Юрієм Ботнаром та очільником комунального підприємства «Центральний стадіон» Юрієм Гончаровим.

За його словами, під час відбіркового етапу за вихід у фінал чемпіонату змагатиметься чотири Національних збірних із різних країн. Загалом відбудеться шість матчів, – повідомляє прес-служба Черкаської міськради.

Також з приводу сприяння у проведенні чемпіонату до обласної влади звернувся депутат облради Анатолій Коверський.

Дивіться також: Черкаські спортсмени потребують оновлення інвентарю.

 

В Україні заборонили кіоски та білборди на тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. Зокрема, заборонять встановлювати тимчасові споруди, рекламні та інші конструкції на тротуарах вулиць.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку.

Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 (Державні будівельні норми) “Вулиці і дороги населених пунктів”, який набирає чинності з 1 вересня 2018 року.

Згідно з новим ДБР, заборонять встановлення  на тротуарах дорожніх огорож та опор, рекламних конструкцій, торгових кіосків, павільйонів, наметів, приямків від люків та дощоприймачів, а також сходів та ґанків будинків.