Лабораторна служба МОЗ України моніторить стан річкової води

За період з 15 по 21 червня 2018 року Центром громадського здоров’я було проведено 1127 досліджень якості річкової води за мікробіологічними показниками: з них не відповідають нормативам на мікробне забруднення 86 дослідження (7,6%).

За результатами перевищень мікробіологічних показників надані рекомендації власникам щодо виставлення знаків про заборону купання, поінформовано органи місцевого самоврядування, засоби масової інформації, в т.ч. на веб-сторінках, питання заслухано на засіданнях місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із прийняттям відповідних рішень.

Як не дивно, Черкаси у перелік нерекомендованих для купання пляжів, які перебувають під контролем Лабораторної служби МОЗ України, станом на 21.06.2018 не потрапили.

Перелік пляжів, які перебувають під контролем Лабораторної служби МОЗ України (як рекомендовані для купання, так і нерекомендовані)

* ЛКП  – лактопозитивні кишкові палички

Загалом у поточному оздоровчому сезоні проводиться моніторинг якості води 173 морських та річкових пляжів (місця рекреаційного та оздоровчого використання) на території південних областей України, що мають вихід на морське узбережжя (Донецька обл., Запорізька обл., Миколаївська обл., Одеська обл., Херсонська обл., м. Чорноморськ, м. Київ). З них 131 морський і 42 річкових (у тому числі і в м. Києві) із 218 зареєстрованих  (178 морських і 42 річкових) пляжів.

#ANTENNASTUDIO: Олег Бурячок, в’язень сумління, боєць “Айдару”, телережиссер

В 2001 році Олег Бурячок утримав тюремне ув’язнення за участь в акції “Україна без Уцчмт”. Європейський Суд з прав людини визнав засудження політично вмотивованим. Тим не менш українська влада відмовилася реабілітувати Бурячка та його соратників. Олег Бурячок, тим не менш, вважає себе державником.  Коли почалася російська агресія проти України Олег Бурячок, батько трьох дітей, не замислюючись пішов воювати в добровольчий батальйон “Айдар”. Нині він працює над міжнародними телевізійними проектами як кинопродюсер та є режиссером в телекомпанії “Антена”.

Цьогоріч на День молоді у Смілі спалахнув скандал

Скандал зініційований одним із членів виконкому. Нині прикрий інцидент активно продовжують обговорювати в соцмережах і навіть попросили керівника галузі культури міста надати роз’яснення на профільній депутатській комісії.

Проте за наполяганням члена виконкому Віктора Овчаренка, котрий був в оргкомітеті заходу, рок-гурт таки виключили зі списку виконавців. Таким чином, в ультимативній формі він  вимагав публічних вибачень за образу у Фейсбуці.

Примітно, що на сцені стояла і апаратури Романа Котляренка, без якої не змогли виступати і інші гурти.

Аби не псувати свято іншим смілянам, учасники рок-гурту «В моїй голові» згодилися не накаляти ситуацію і не вийшли на сцену. Проте хлопці і досі не розуміють, хто ж у Смілі насправді замовляє музику.

Молодіжний концерт у Смілі, незважаючи на чвари, відбувся. Але доки члени виконкому, користуючись статусом, визначатимуть угодних і неугодних смілян та, керуючись власними амбіціями та особистими образами,  замовлятимуть на свій розсуд музику у Смілі,чекати змін на краще в місті, схоже, не варто.

Дивіться також: Чергова спроба збільшити податки для місцевих підприємців у Смілі провалилася.

Колектив “Черкасиобленерго” пікетує Кабінет Міністрів України

До протестувальників вийшов представник Кабміну, якому працівники Товариства озвучили свої вимоги втрутитися в ситуацію, що склалася навколо укладання мирових угод між ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот». Про це повідомляє прес-служба «Черкасиобленерго».

Директор з питань безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Євгеній Лут розповів про ситуацію з перешкоджанням у затверджені мирових угод і просить Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і Кабмін втрутитися в ситуацію з бездіяльністю виконавчої влади, допомогти в укладанні угод та не допустити знищення двох найбільших підприємств та платників податків у регіоні.

Наразі складається колективне звернення від працівників Товариства до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Кабінету Міністрів України з проханням зібрати робочу нараду щодо обговорення та затвердження мирових угод та збільшення терміну виплати реструктуризованої заборгованості ПАТ «Черкасиобленерго» перед ДП «Енергоринок».

Як відомо, проект мирових угод між ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот» обговорюються більше року. Мирові угоди перебувають на розгляді в суді вже декілька місяців. Але, через затягування процесу, працівники Товариства вимушені боротися за власні права, бо в разі відсутності затвердження мирових угод підприємство ризикує опинитися в кризовому стані.

Затвердження мирових угод вкрай важливе, бо це можливість для ПАТ «Черкасиобленерго» досягти стабільної роботи компанії, виконувати свої зобов’язання перед ДП «Енергоринок» та своєчасно виплачувати заробітну плату майже чотирьом тисячам працівників.

Дивіться також: Фонд держмайна заперечує укладанню мирових угод між «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот».

 

Нардеп привселюдно дав прочуханки черкаському губернатору

А все через недопрацювання команди голови Черкаської ОДА, зокрема його заступника Ярослава Березаня, який провалив перспективний план об᾽єднання Золотоніської ОТГ.

Юрій Ткаченко відразу почав виправдовуватись, мовляв, селян ніхто не спонукає до примусового об᾽єднання, чим наразився на праведний гнів нардепа.

Як відомо, нардеп Владислав Голуб обраний до Верховної Ради України  від президентської партії БПП «Солідарність». Згодом він вийшов з політичної сили і разом з тим посварився з очільником Черкаської ОДА, в тому числі через земельне питання та нереалізацію власних інтересів.

Дивіться також: Білозір’ю загрожує родина губернатора Ткаченка та екологічне лихо.

Незрячі черкащани просять не забирати у них пільги

З такою вимогою активісти Українського товариства сліпих в Черкаській обл. прийшли на сесію обласної ради. Свою позицію вони пояснюють тим, що не можуть зорієнтуватися в транспорті, тому розраховуватись готівкою для них незручно. Наразі міський осередок Товариства нараховує 119 осіб, обласний – понад 600.

Дивіться також: Депутати Черкаської облради проголосували за відміну монетизації пільг.