Біля Черкас вантажівка застрягла на залізничній колії

19 липня о 6:35 до “Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про вантажний автомобіль “РЕНО”, який застряг на залізничному переїзді коло села Благодатне під Золотоношею, — інформує прес-служба черкаських рятувальників.

Після кількох невдалих спроб зрушити автомобіль із 10 тоннами вантажу, рятувальники у відповідності до плану районного залучення сил та засобів залучили трактор та розвантажувач із СТОВ “Чапаївське”.

Зрушити вантажівку з залізничних колій вдалось лише о 08:47 після її розвантаження. Внаслідок події затримка руху потягу Гребінка – Шевченко склала 1 годину.

Дивіться також: Поблизу села Деньги на Золотоніщині перекинулась вантажівка.

Залізли через вікно: у Черкасах патрульні й медики врятували чоловіка

До патрульної поліції днями надійшло інформаційне повідомлення про те, що на вул. Нарбутівській 44-річний чоловік, за яким наглядає заявниця із соціальної служби, четвертий день не відчиняє двері та не виходить на зв`язок.

– Двері були замкнені, а крізь отвір замка чувся стогін людини. Тоді ми вирішили не чекати та негайно рятувати чоловіка. Я підтягнувся на підвіконня і потрапив до кімнати крізь вікно. На ліжку лежав практично нерухомий хворий. Тоді, викликали бригаду медиків, — розповідає патрульний Олександр Хижняк.

Згодом з’ясувалося, що у чоловіка стався інсульт, але для того. щоб транспортувати хворого, медикам так само довелося лізти крізь вікно, бо ключі у квартирі так і не знайшли.

Наразі черкащанин госпіталізований до Третьої міської лікарні, – повідомляє прес-служба Патрульної поліції в Черкаській обл.

Дивіться також: На проспекті Хіміків врятували 5 осіб під час пожежі.

На Черкащині зафіксовано випадок африканської чуми свиней

Про це повідомляється на офіційному сайті Держпродспоживслужби України з посиланням на обласне управління. Зокрема, випадок захворювання свійської худоби зафіксовано 15 липня в особистому селянському господарстві в с. Балаклея, Смілянського району.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів африканської чуми проведено засідання державних надзвичайних комісій, затверджено плани з ліквідації інфекції, визначено межі осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника. Протягом трьох останніх років на Черкащині зафіксовано 13 випадків чуми свиней, внаслідок чого загинуло майже 3000 голів свиней.

Дивіться також: У Черкасах радились як побороти африканську чуму в регіоні.

Дві громадські організації Черкас оголосили про об’єднання

Благодійна організація “Від серця до серця” відтепер об’єднуються з ГО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». Віднині вони спрямовують свою роботу у спільне русла та безумовно консолідують зусилля для допомоги тим, хто цього потребує. Один із напрямків роботи об’єднаних організацій – це допомога жінкам,що опинилися в кризовій ситуації та стали жертвами насильства

Дивіться також: Громадські активісти пікетували Апеляційний суд Черкаської області

 

Черкаські пенсійники підвели підсумки першого півріччя

Під час колегії йшлося про реалізацію в регіоні завдань Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного Фонду України до 2020 року. Заступники начальника головного управління проінформували, що фінансування пенсійних виплат за перше півріччя здійснено своєчасно та у строки, встановлені законом. Начальник головного управління поінформувала, що актуальним напрямком роботи нині є розвиток інформаційних технологій

Дивіться також: В Черкасах говорили про пенсійну реформу

Ситуація складна: на «Черкасиводоканалі» закінчується хлор

Запасів для знезараження води вистачить менш, ніж на два тижні. Про це у коментарі «Антені» повідомила заступник директора КП Світлана ЛІСКОВЕЦЬ.  Як відомо, 15 червня єдиний виробник хлору в Україні «Дніпроазот» зупинив роботу у зв᾽язку зі збитковістю.

На підприємстві розробляють логістику локального підвозу питної води у разі припинення централізованого водопостачання. Тим часом, віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій заявила, що «Дніпроазот» вже готується до запуску. Водоканали вже попередили, що ціна на хлор зросте удвічі.

Дивіться також: Дефіцит хлору в Україні: «Черкасиводоканал» протримається ще місяць.