Черкасці переважно підтримують запровадження хімічної кастрації педофілів – опитування

Жителі Черкас підтримують хімічну кастрацію для осіб, які вчинили сексуальні злочини проти дітей, при цьому звертають увагу на недосконалість правоохоронної системи.

У Черкасах в розпалі підготовка до шкільного випускного

На площі Соборній цьогорічні випускники провели репетицію останнього шкільного вальсу.

Дивіться також: Цього тижня у Черкасах відзначатимуть випускний вечір, День Конституції та День молоді

Власників невитребуваних земельних паїв закликають оформити право власності на земельні ділянки

На практиці все частіше виникають ситуації, коли земельна частка (пай) залишається невитребуваною, тобто особа, якій належить право на земельну частку (пай), його не реалізує.

До категорії таких нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв) належать:

– земельні частки (паї), на які громадяни мають право, але не отримали відповідного документа, що підтверджуватиме таке право, або іншим чином не заявили свої права на земельну частку (пай);

– земельні частки (паї), на які підтверджувальний документ уже отриманий, але власник не розпорядився ним належним чином (не подав заяву про виділення в натурі (на місцевості) для передання в оренду чи сумісного обробітку);

– земельна частка (пай), власник якої не з’явився на збори і не взяв участь у розподілі земельних ділянок через хворобу або з інших причин;

– земельна частка (пай), власник якої не встиг до моменту проведення зборів щодо розподілу земельних ділянок оформити право на успадковану земельну частку (пай);

– земельні частки (паї), власники яких взяли участь у проведенні зборів членів реформованих КСП щодо розподілу земельних ділянок, але не оформили право власності на земельні ділянки відповідно до вимог чинного законодавства;

– земельні частки (паї), власники яких не оформили право власності або померли, а їх спадкоємці не прийняли спадщину, до якої входять земельні частки (паї).

Законом встановлено граничний термін оформлення права власності на земельну ділянку власником невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємцем. У разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. Така невитребувана земельна частка (пай) після формування її у земельну ділянку за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради (у разі необхідності формування) за заявою відповідної ради на підставі рішення суду передається у комунальну власність територіальної громади, на території якої вона розташована, у порядку визнання майна безхазяйним. За позовом власнику невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємцю у разі пропуску строку для оформлення права власності на земельну ділянку з поважної причини суд може визначити додатковий строк, достатній для такого оформлення. У разі відсутності земель сільськогосподарських угідь колективної власності така земельна частка (пай) може бути виділена в натурі (на місцевості) за рахунок земель запасу комунальної власності відповідної територіальної громади (за наявності таких земель).

Цього тижня у Черкасах відзначатимуть випускний вечір, День Конституції та День молоді

26 червня випускний вечір відзначатимуть традиційною ходою. Родзинкою урочистої програми стануть декілька фотозон для випускників.

На День Конституції відбудеться свято духової музики, майстер-класи з виготовлення елементів державної символіки, археологічна інтерактивна та розважальні програми.

29 червня до Дня молоді відбудеться фінальний етап конкурсу “Голос міста Черкаси”, фестиваль з розпису стін в стилі графіті та фестиваль “Трипільські зорі”.

Дивіться також: Два по двісті: випускниця ФІМЛІ Софія Мигаль за результатами незалежного оцінювання набрала 200 балів відразу з двох предметів

Два по двісті: випускниця ФІМЛІ Софія Мигаль за результатами незалежного оцінювання набрала 200 балів відразу з двох предметів

Два по двісті: випускниця ФІМЛІ Софія Мигаль за результатами незалежного оцінювання набрала 200 балів відразу з двох предметів.

Загалом п’ятеро черкаських випускників здобули найвищі бали із ЗНО.

Дивіться також: В Україні відкрито безкоштовні курси онлайн-підготовки до ЗНО

Упродовж вихідних на водоймах країни загинули 42 людини

Спекотні літні вихідні виявилися останніми у житті одразу 42-х українців, які потонули на водоймах країни упродовж цих двох днів — 22 та 23 червня. Серед загиблих — троє дітей, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Наразі найбільша кількість смертельних випадків зафіксована у Київській області, де станом на 24 червня вода забрала життя 63-х осіб. У Чернігівській області та у м. Києві кількість загиблих сягає 45 людей та 42 особи відповідно. Більше 30-ти потонулих налічується також у Вінницькій, Волинській, Полтавській та Сумській областях.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 583 людини, з яких 63 дитини. При цьому врятовано 198 людей, у тому числі 30 дітей.

Тож, аби зменшити показники загибелі на водних об’єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

  • пам’ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;

  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;

  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;

  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.