Олександр Свіренюк: понад 125 млн грн боргів з аліментів повернено дітям Черкащини протягом 2018 року

«Стягнення заборгованості зі сплати аліментів – один з ключових напрямків нашої роботи. Законодавчі ініціативи #ЧужихДітейНеБуває, які були реалізовані у 2018 році, суттєво посилили відповідальність неплатників аліментів і продемонстрували вражаючий результат.

Завдяки запровадженню дієвих санкцій проти неплатників аліментів у рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває державні виконавці Черкаської області протягом 2018 року стягнули на користь дітей 125 338 847  млн грн. Проте ми не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо захищати економічні права найменших українців.

Піклуватися про дітей – обов’язок кожного батька та матері. На жаль, багато хто забуває про це. Тому ми, маємо нагадати про батьківський обов’язок усім, хто, не виплачуючи аліменти, фактично вчиняє економічне насильство над власними дітьми.

З початку 2019 року наші виконавці стягнули з боржників 22  103 219 млн грн аліментів, у минулому ж році за аналогічний період було стягнуто 12 855 882 млн грн .

Міністерство юстиції продовжує активну роботу в рамках ініціативи «Відповідальне батьківство». Наразі окрім стягнення аліментів активно впроваджується проект з видачі перших документів малюків у пологових, який нині переріс у комплексну законодавчу ініціативу «Є-Малятко». Завдяки їй батьки зможуть отримати одразу 9 послуг, подавши лише 1 заявку.

Окрім цього, по всій Україні триває запровадження ініціатив, які допомагають батькам виховувати новонароджених українців: «Пакунок малюка» та «Муніципальна няня» – зазначив очільник Черкаської юстиції.