Людмила Русаліна ініціювала відкриття двох підрозділів ГО «Cтоп корупції» – у Золотоноші та Черкасах

Переважна більшість українців вважають корупцію найбільш серйозною проблемою, яка заважає розвитку країни. Такої ж думки дотримується і відома далеко за межами міста бізнес-вумен, меценат і благодійник Людмила Русаліна.

Кілька місяців тому їй самій довелося звертатися по допомогу до громадської організації «Стоп корупції», і, маючи позитивний досвід співпраці, вона вирішила у міру своїх можливостей допомагати об’єднанню.

Саме за її активного сприяння та допомоги у Черкасах було відкрито міський осередок організації, яка має на меті боротьбу з корупцією в усіх її проявах.

Вже незабаром Україна обиратиме президента, потім парламент, а потім почнеться кампанія із місцевих виборів. Завдання громадськості – контролювати і використовувати всі ті законні заходи, які передбачені законодавством про вибори. Тому зовсім не випадково відкриття міського осередку в Черкасах відбулося напередодні виборів Президента України.

За словами керівника Черкаського міського осередку громадської організації «Стоп корупції», їхнє завдання полягає в боротьбі з корупцією на місцях, викритті схем та неправомірних дій чиновників, об’єднанні небайдужих громадян тощо.

Цього ж дня у Черкасах також було проведено тренінг, присвячений майбутнім виборам. На тренінгу лектор Артем Дорофеєв розповів стопкорівцям про різницю між місцевими та парламентськими виборами, принципи роботи центрвиборчкому, територіальних виборчих комісій, розповів про види порушень виборчого законодавства та ймовірні фальсифікації на майбутніх виборах.