У Черкасах запроваджують премії для спортсменів за перемогу на змаганнях найвищого рівня

18 лютого виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив рішення щодо надання одноразової допомоги за заслуги перед містом переможцям та призерам Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор та Ігор нескорених.

Міський голова Анатолій Бондаренко наголосив, що у Черкасах міська влада першою в Україні запроваджує таку премію для наших спортсменів, які отримають перемогу на змаганнях найвищого рівня.

Зазначеним рішенням виконавчого комітету затверджено порядок надання одноразової допомоги за заслуги перед містом переможцям та призерам Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор та Ігор нескорених. А також – визначено конкретні розміри матеріальної винагороду за перемогу.

Одноразова допомога виплачується спортсмену, який посів 1-3 місце на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, Іграх нескорених один раз протягом спортивної кар’єри.

За участь (відбір за змагання) на Олімпійських іграх спортсмену виплачується допомога у розмірі 100 тис. грн, на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх – 20 тис. грн, на Іграх нескорених – 5 тис. грн.

Тоді як одноразова допомога призначається за результатами виступів спортсменів міста на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх та Іграх нескорених рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради:

– І місце на Олімпійських іграх – 1 млн. грн;
– ІІ місце на Олімпійських іграх – 500 тис. грн;
– ІІІ місце на Олімпійських іграх – 250 тис. грн;
– І місце на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх –200 тис грн;
– ІІ місце на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх – 100 тис. грн;
– ІІІ місце на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх – 50 тис. грн;
– І місце на Іграх нескорених – 50 тис. грн;
– ІІ місце на Іграх нескорених – 25 тис. грн;
– ІІІ місце на Іграх нескорених – 15 тис. грн.

На здобуття одноразової допомоги та допомоги за участь у змаганнях можуть бути висунуті спортсмени м. Черкаси, які представляють Україну на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх та Іграх нескорених.

Обов’язковою умовою для одержання одноразової допомоги та допомоги за участь у змаганнях є постійне проживання спортсмена у м. Черкаси.

Висунення спортсменів-кандидатів на здобуття одноразової допомоги та допомоги за участь у змаганнях здійснюють місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Для отримання одноразової допомоги та допомоги за участь у змаганнях подаються наступні документи:

– клопотання про призначення одноразової допомоги та допомоги за участь у змаганнях;
– згода на збір та обробку персональних даних;
– витяг з протоколу змагань про участь, здобуття спортсменом призового місця (1-3 місце) на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, Іграх нескорених;
– копія паспорту та копія ідентифікаційного коду.

Одноразова допомога та допомога за участь у змаганнях виплачується спортсменам в національній валюті України на особистий рахунок у банку згідно з поданими ними банківськими реквізитами після прийняття рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради.