“МАФіозний” напад

У центрі міста біля Центру дитячої та юнацької творчості з’явився незаконно встановлений кіоск. Відбувся конфлікт між “власником майна” та громадою, причиною якого є винні депутати міської ради, котрі ( за ініціативою Сергія Одарича) проголосували за зняття мараторію на розміщення МАФів. Під час зйомок на журналіста телекомпанії “Антена” Романа Шовенка було скоєно напад невідомою особою з оточення екс-депутата Партії регіонів Бориса Лєбєдцова. Майор міліції, що був поруч, проявив бездіяльність і е втручаючись, спостерігав за вчиненням протиправних дій, що до журналіста. Роман Шовенко звернувся до правоохоронних органів з заявою про відкриття кримінальної справи по перешкоджанню журналістській діяльності. Очільник УМВС в Черкаській області Владислав Пустовар запевнив, що майор міліції, котрий проявив бездіяльність під час нападу на журналіста, буде притягнутий до відповідальності.

Міський голова зник?

31 серпня міський голова не зʼявився на робочому місці. Відсутність Сергія Одарича стурбувала секретаря міськради Олександра Радуцького. Він зазначив, що Жодних розпоряджень про відпустки, лікарняні чи відрядження не надходило.  Під час пошуків міського голови зʼясувалося, що він перебуває у Парламенті, та відрядження належним чином не оформив.

У відділі ради лише знайшли розпорядження без номера, дати з факсиміле замість підпису.

Щоб уникнути подібних ситуацій член виконкому на громадських засадах Олексій Романов запропонував поновити на вході у міськраду пропускну карткову систему, яка фіксуватиме час перебування на роботі працівників. Проект цього рішення при нагоді розглянуть на засіданні виконавчого комітету.

Учням облаштували міні-футбольне поле

Такий сюрприз напередодні нового навчального року зробила міська влада для учнів спеціалізованої школи №3. Майданчик має професійне штучне покриття та європейські розміри. За бажання, тут можна грати не лише у футбол, а й стрітбол чи волейбол. Владці обіцяють згодом облаштувати подібні майданчики й в інших школах міста.

Новітнє футбольне поле обійшлося у 800 тис. грн. Майданчик вже протестували професійні футболісти «Черкаського Дніпра». Саме вони зіграли зі школярами та представниками влади перший матч.

Днями черкаська «Батьківщина» представить свою команду

Про повну готовність до передвиборчих перегонів повідомив головний батьківщинівець області Анатолій Бондаренко. Він анонсував представлення своєї команди та розкрив частину пріоритетних положень програми. Серед пріоритетних завдань – наведення порядку у місті та області.

Ми представляємо якісно оновлений склад нової «Батьківщини», яка сьогодні має конкретний план дій, як по місту, так і по області. Ми готові запропонувати чіткий план дій на 2 роки. Нам не потрібно 8 чи 10 років, як нашим попередникам, ми готові протягом року показати конкретні результати, наприклад, в асфальтуванні доріг, ремонті підʼїздів, облаштуванні прибудинкової території, наведенні простого елементарного порядку в місті Черкаси. Девіз нашої кампанії: порядок, справедливість, Батьківщина.Ми відкриті для виборців, готові оприлюднити списки наших кандидатів, які пройшли громадське обговорення, – зазначив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

У його оновленій команді – відомі медики, вчителі, підприємці, діячі в галузі народного мистецтва і культури. Списки будуть оприлюднені незабаром.

Нанотехнології чи теплі класи?

Напередодні нового навчального року керівники шкіл та садочків разом з міською владою обговорили проблеми та здобутки освітньої галузі.

Міський голова Сергій Одарич вбачає разючі недопрацювання у вживанні вчителями суржику. Тому він запропонував створити навчально-ігровий посібник, який допомагав би вивчити правильну українську мову. Він також звернув увагу на якість викладання англійської мови та інформатики. Насамкінець заговорив про енергоефективність та пообіцяв наступного року зробимо «під ключ» 3 школи з повною термомодернізацією.

На відміну від міського голови секретар міськради Олександр Радуцький наголосив на створенні належної матеріальної бази, перш, ніж запроваджувати космічні технології.

Наостанок Олександр Романович попросив керівників навчальних закладів не збирати у батьків гроші на встановлення вікон. Склопакети встановлять за рахунок міської ради.