Веселі ігри

ВО “Батьківщина” м.Черкаси організувала дитяче свято “Миру та затишку в кожну родину!”. Сотні дітей у сквері ЧНУ розважалися та веселилися.Чудовий настрій та незабутні враження дітям подарували депутати міської та обласної рад: Анатолій Бондаренко, Руслан Петрик та Віталій Чен.

Політичний піар, чи збіг обставин?

42 дитини воїнів АТО ледь не втратили шанс побувати у таборі відпочинку, що в селі Хрещатик. За два тижні до поїздки керівник Черкаського союзу воїнів АТО Олексій Колісник пообіцяв надати автобус для перевезення дітлахів. В обмін на свій «добрий» жест забажав піару політичної сили «Солідарність». Про це повідомив керівник осередку Правого сектору Драбівського району Василь Коцюбайло. Громадські активісти негайно звернулись до обласного керівництва з проханням надати транспорт. На щастя, владці зреагували миттєво: автобус знайшли, дітей ощасливили.

За тиждень стартує поточний ремонт доріг

Щойно на виконкомі затвердили перелік вулиць, де буде відбуватися поточний ремонт доріг. Про це повідомив секретар міськради Олександр Радуцький на своїй сторінці у «Фейсбуці». Тендер на ремонтні роботи вже проведено. Сума складає близько 10 млн. гривень. За тиждень роботи розпочнуться.

Андрій БІЛЬДА йде в армію

Депутат міськради Андрій Більда служитиме в Збройних Силах України. Нещодавно він отримав повістку з військкомату, але не пройшов медкомісію через проблеми зі здоров᾽ям. Наполегливий Андрій Олександрович звернувся з проханням перерозглянути його кандидатуру. Цього разу депутата визнали придатним та мобілізували до черкаського автомобільного батальйону, що здійснюватиме постачання паливно-мастильних матеріалів для військових частин.

На думку обласного комісара Євгена Курбета, у зв᾽язку зі службою в армії Андрію Більді доведеться відмовитися від участі в цьогорічних виборах.

Фото – “Вчасно”.

Мобілізацію на Черкащині виконано на 80%

Днями Міністерство оборони підіб᾽є підсумки шостої хвилі мобілізації. За словами обласного комісара Євгена Курбета, Черкащина посяде одну з лідируючих позицій у всеукраїнському рейтингу. Тут мобілізаційний план виконали на 80%, тоді, коли середній показник в Україні сягає лише 60%

Протягом усього періоду мобілізації до лав Збройних сил було призвано понад 8000 військовозобов᾽язаних черкащан, 800 з них вже отримали статус учасника бойових дій, 90 осіб загинуло. Вже за місяць розпочнеться активна хвиля демобілізації.

Серед актуальних питань – ухиляння від служби. За це понад 800 жителі в області притягнуто до адміністративної та кримінальної відповідальності. в усіх населених пунктах розгорнуто штаби оповіщення. Після проходження медкомісії, третина призовників виявляються непридатними.

Чи буде сьома хвиля мобілізації поки що невідомо, все залежить від загострення чи то пом᾽якшення ситуації на Сході. Нині кількість обстрілів щоденно зростає.

«Ше.fest» вже незабаром

Всеукраїнський благодійний фестиваль «Ше.fest» вже вдруге відбудеться у Моринцях – рідному селі видатного поета Тараса Шевченка. Фестиваль триватиме 22 та 23 серпня у центрі села.

На відвідувачів «Ше.festy» чекає насичена програма: гутірки-дискусії,  літературні читання, музична сцена, майстер-класи, нічні кінопокази, театральні перформанси, екскурсії Моринцями та багато іншого. Зібрані кошти організатори фестивалю передадуть воїнам АТО.