Дороги Черкащини у критичному стані

За словами начальника Служби автомобільних доріг Андрія Мартинюка, 45 % доріг області знаходяться у критичному стані. В інших регіонах відсоток значно менший, зокрема на Криворіжчині сягає лише 8%.

80% автошляхів області повністю зруйновано, вони потребують капітального ремонту. Причин цьому декілька: недофінансування галузі, відсутність вагового контролю та неякісний поточний ремонт, що виконує Облавтодор.

Громадськість з аргументами не погоджується, дехто завчасно залишає залу засідання з обуренням: на що йдуть податки населення?  Протяжність автошляхів Черкащини складає 6125 км, щорічно на їх утримання спрямовують 70 млн. грн.

Нові назви старих вулиць

У Черкасах планують перейменувати близько 160 вулиць та провулків, назви яких пов’язані з комуністичним минулим. Таким чином вулицю Леніна вже нарекли ім. Небесної сотні.

Та не всі черкащани в захваті від масових перейменувань, вони вважають, що це потягне за собою зайві фінансові витрати.

Перейменування вулиць не тягне за собою фінансових витрат

Понад 300 черкасців взяли участь у громадських слуханнях щодо перейменування вулиць. Міський голова Сергій Одарич вважає за потрібне є використовуючи автентичні назви міських вулиць. Перейменування не тягне за собою ніяких фінансових видатків, мешканцям будинків не потрібно вносити зміни в паспорт та інші документи.

Незрозумілий суд

Судді Апеляційного суду не дозволили громадськості та ЗМІ бути присутніми при обговоренні резонансної справи, котра стосується скандального аудіозапису за участю голови суду Володимира Бабенка. Експерти визнали аудіозапис, поширений Сергієм Бондаренком, автентичним.