Реконструювати Черкаський театр заважає квітковий павільйон

На прохання працівників театру частину торгівельної конструкції розібрали, але цього недостатньо для безперешкодного здійснення будівельних робіт.

Павільйон є приватною власністю, що знаходиться на міській території. Тож законність розміщення об᾽єкту має з᾽ясувати Муніципальна інспекція Черкаської міськради. Поки будь-яка інформація відсутня. Вирішувати проблему взялося обласне управління культури, якому підпорядковується драмтеатр.

Обласне управління культури підготує листа до міської ради з проханням отримати пояснення щодо законності розміщення павільйону та можливості його знесення.

У Черкаському драмтеатрі продовжуються роботи.

26 грудня у черкаських школах розпочинаються зимові канікули

Про це поінформував директор департаменту освіти Ігор Волошин. Канікули триватимуть до 10 січня включно. Протягом двох тижнів у міста відбуватиметься низка культурно-розважальних заходів. Зокрема, 27 грудня відбудеться муніципальна новорічна ялинка, де дітлахи отримають подарунки та переглянуть казкову виставу.

Черкаську освіту очолив новий керівник

Директором департаменту освіти та гуманітарної політики призначено Ігоря Волошина. Він вдячний міському голові та його команді за довіру. Екс-керівниця департаменту Марина Бакланова стала заступником директора. Пріоритети освітньої галузі залишаються: якісне харчування дітей, якісний кадровий підбір розвиток культури, молоді та спорту та заходи з енергозбереження.

За ОДА облаштовують льодовий майданчик

Вже традиційно за будівлею ОДА облаштовують ковзанку. Наразі проводяться необхідні підготовчі роботи. Отже, вже невдовзі черкасці та гості міста зможуть провести вільний час, катаючись на ковзанах.

У Черкасах через спалах грипу «швидка» не встигає на виклики.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відзвітував за рік роботи

За його словами, досягти настільки високих результатів вдалося завдяки злагодженій роботі команди.

Серед основних напрямків діяльності у 2016 році були: ремонт доріг, відновлення житлово-комунального комплексу, зокрема, вуличного освітлення, світлофорних об᾽єктів, зупинок тощо.

Так, протягом року було відремонтовано рекордну площу асфальтного покриття – близько 200 тисяч квадратних метрів. Також стартувало будівництво доріг на вулицях Героїв Дніпра, Оборонній та Сурікова. На Чорновола та Благовісній здійснено реконструкцію із ремонтом і прокладанням зливової каналізації та облаштуванням бордюрів. Паралельно проводився капітальний ремонт доріг, провулків, тротуарів, міжквартальних проїздів тощо.

Значну увагу міська влада приділила відновленню вуличного освітлення. У Черкасах замінили понад 1000 старих ліхтарів на світлодіодні лампи. Покращення дійшло і до транспортної інфраструктури. На маршрути вийшло 23 нових тролейбуси, з’явилося 63 сучасні зупинки громадського транспорту, 9 нових світлофорів та додаткове освітлення на пішохідних переходах у темну пору доби.

Одним з програмних пунктів міського голови є підтримка ОСББ. На це з міського бюджету спрямували 8 млн. грн. і встановили понад 400 лічильників тепла у багатоквартирних будинках.

Рекордне фінансування отримали цього року освіта та медицина Черкас. Зокрема, на дитячі садочки та школи міська влада спрямувала понад 9 млн. грн. Більше 8 млн. грн. витратили на реалізацію медичних програм. Це є далеко не повний список досягнень команди міського голови Анатолія Бондаренка у 2016 році.

Міський голова Черкас нагородив юного рятівника.

У Черкасах через спалах грипу «швидка» не встигає на виклики

Лікарі та диспетчери працюють по 12 годин на добу без перерв. Щоденно до міської Станції швидкої допомоги надходить понад 350 викликів, що в півтора рази перевищує норму.

Згідно із Законом України швидка допомога покликана рятувати життя при невідкладних станах. Що означає раптове погіршення фізичного або психічного здоров᾽я, яке становить пряму та невідворотну загрозу життю людини або оточуючих. В усіх інших випадках громадяни мають звертатися до дільничого лікаря. Натомість вони телефонують «103». У диспетчерській – телефони червоніють від дзвінків, до того ж не всі пацієнти адекватно реагують на затримки карет «швидкої».

З чергового виклику щойно повернулася бригада лікаря медицини невідкладних станів Святослава Стрімецького. Він вже 5 років працює на Черкаській «швидкій», за цей час бачив усіляке.

У гарячий період кожна бригада швидкої допомоги всередньому обслуговує 23 виклики. До виїзду готові 18 автівок вдень і 16 вночі, в тому числі реанімобілі, обладнані всіма необхідними засобами для інтенсивної терапії та порятунку життя. Колектив Черкаської станції швидкої допомоги просить громадян з розумінням ставитись до затримки викликів та телефонувати «103» лише у разі крайньої необхідності.

Черкаській швидкій допомозі потрібна допомога.

У Черкасах питання щодо «Прозоро» знову залишилось невирішеним

Під час Черкаської сесії міськради депутати не підтримали петицію про повернення Prozorro для допорогових закупівель, яка за рекордний час набрала необхідну кількість голосів в мережі. Натомість депутатських голосів не вистачало. Не підтримали міські обранці і пропозицію Олексія Романова про повернення допорогів. Тож він пообіцяв зареєструвати проект рішення про повернення системи, в якому буде виключено необхідність використання тендерного комітету.