На Черкащині зареєстровано понад 4500 тисячі дітей-інвалідів

Про це під час брифінгу поінформував завідувач обласного центру паліативної допомоги КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» Максим Босенко. Детальніше – далі у сюжеті «Антени».

Поділитися досвідом з черкащанами у галузі паліативної допомогти приїхали харківчани. Вони акцентують увагу на неприйнятті суспільством поняття – невиліковно хвора дитина.

До співпраці лікарі та активісти закликають соціальні служби, які мають допомагати сім᾽ям, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Дивіться також: У Черкасах створили відділення для невиліковних пацієнтів. 

Смілянські рятувальники та лісівники провели спільні навчання

За задумом, під час патрулювання Сунківського лісового масиву майстер лісу виявив пожежу, про що повідомив працівників лісового господарства.
Після прибуття до місця виклику, лісівники приступили до гасіння, застосовуючи ранцеві оприскувачі. Також збивали вогонь на кромці пожежі, засипали його ґрунтом, подавали воду від пристосованої пожежної техніки та прокладали загороджувальні і опорні мінералізовані смуги. Саме такі ефективні способи гасіння пожеж на початковій стадії були продемонстровані лісівниками.
Але, згідно з додатковою інформацією, швидко ліквідувати пожежу наявними силами та засобами не вдавалося через високий клас пожежної небезпеки і поривчастий вітер. Тож до події долучилися Смілянський Держлісгосп та рятувальники 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС. Після цього рятувальниками прокладена магістральна лінія та подано 2 стволи на гасіння верхової лісової пожежі, що розповсюджувалася хвойним підростом.
Загалом, в практичному навчанні взяли участь 20 рятувальників Смілянської 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини та працівники Смілянського Держлісгоспу. Задіяли також 8 одиниць спецтехніки.

Дивіться також: Міський голова Сміли саботує роботу виконкому

У Черкасах посварилися через запасне футбольне поле

Реконструкцію спортивної арени на Центральному стадіоні розпочали ще два роки тому. Об᾽єкт досі не здали в експлуатацію. Чому – доповів підрядник на засіданні виконавчого комітету.

Аргументи виконавця робіт розлютили заступника міського голови Ігоря Коломойця. Він запропонував відкликати підрядника і більше ніколи не мати з ним справи. Мовляв, спеціаліст із Федерації футболу назвав поле городом, полив якого щоразу обходиться в 2,5 тис. грн.

До жвавого обговорення долучився й директор Центрального стадіону Юрій Гончаров. Який підтвердив, що не бажає безоплатно надавати воду приватному підприємцю. Підрядник привселюдно пообіцяв оплатити послуги. Наразі на реконструкцію запасного футбольного поля вже витрачено понад 4 млн. грн.

Дивіться також: У Черкасах зірвано реконструкцію запасного футбольного поля. 

Міський голова Сміли саботує роботу виконкому

Заплановане на 5 червня засідання Смілянського виконавчого комітету не відбулося. Його вкотре за рішенням міського голови Сміли перенесли. При цьому причини, як і 23 травня, членам виконкому ніхто не пояснив. Але люди, що згодились працювати на громадських засадах, полишили усі справи і таки зібрались в Будинку рад. Щоправда у коридорі, бо зал засідань виявився зачиненим. З півгодини більше 10 –ти членів виконкому та люди, котрі прийшли озвучити особисті питання, знаючи, що міський голова у кабінеті, чекали. Та коли терпіння скінчилося, гуртом пішли в приймальню, аби з’ясувати, що ж відбувається і чому Олексій Цибко, котрий має очолювати роботу виконкому, саботує її

Дивіться також:Міський голова Сміли хоче розпустити виконком

У Черкасах триває поточний ремонт доріг

Роботи виконує ПП  «Черкаси-Інтерстрой». Детальніше про ремонт доповів керівник підприємства Володимир Халай на засіданні виконавчого комітету.

Наразі роботи з відновлення дорожнього покриття тривають на вул. Гоголя та Святотроїцькій. Незабаром ремонтувати почнуть вул. Університетську, Можайського та Батицького. Недоліки по вул. Небесної Сотні підрядник обіцяє усунути власним коштом.

Дивіться також: У Черкасах по вулиці Гоголя триває поточний ремонт дороги. 

 

У Черкасах катастрофічна ситуація із крадіжками ліфтового обладнання

Щодня через крадіжки у місті зупиняється до п᾽яти ліфтів. Про це на засіданні виконкому Черкаської міськради доповів директор КП «Соснівська СУБ» Роман Моторний. Віз назначив, що грабіжники полюють на мідні котушки гальм, які здають у пункти прийому металобрухту. У будинку по вул. Сумгаїтська, 14 викрали чотири мідні котушки за одну ніч. Комунальники закликають міську владу і правоохоронців вжити заходів щодо крадіїв.

Дивіться також: У Черкасах масово грабують ліфти.