Правосуддя чи політичне переслідування: підозрюваний черкаський освітянин прокоментував ухвалу суду

Днями заступник директора департаменту освіти і гуманітарної політики Максим Шадловський отримав підозру від прокуратури Черкаської області щодо розкрадання бюджетних коштів у сумі понад 3 млн грн. Саме стільки витратили на закупівлю обладнання для нової гімнастичної зали, що відкриють у колишньому кінотеатрі «Мир».

Попри те, що правоохоронцям було продемонстровано наявне обладнання Максим Шадловський разом зі своїм колегою Ігорем Волошиним постали перед судом. Детальніше – у сюжеті «Антени».

Дивіться також: У Черкасах «підозрювані» посадовці показали обладнання, яке нібито вкрали.

Смілянські депутати нарешті почали працювати

12 червня у Смілі нарешті відбулася сесія міськради. Зібралося дві третини депутатського корпусу. Нагадаємо, що попередні оголошення про скликання сесії більшість смілянських обранців ігнорували. Тож питань, що стосувалися життєдіяльності міста і потребували вирішення, накопичилося більше сотні. Депутати заслухали інформацію про підсумки роботи житлово-комунального господарства міста в осінньо-зимовий період, що завершився. Проте так і не спромоглися затвердити Регламент роботи Смілянської міськради в новій редакції, що вже вкотре виносять на розгляд сесії. Не затвердила сесія міськради і Порядок проведення громадських обговорень з питань добровільного об’єднання територіальних громад та внесення змін в Програму врегулювання питання перевезення пільгових категорій населення. Також не підтримали більшість депутатів і кандидатури заступника міського голови Сміли з питань діяльності виконавчих органів ради та керуючого справами виконкому

Дивіться також: Мер Сміли втрапив у ДТП

Нардеп Сергій Шахов відвідав найбільші бюджетоформуючі підприємства Черкас

Із робочим візитом обранець від партії «Наш край» оглянув ПАТ «Азот» та науково-виробничий комплекс «Фотоприлад». В раках візиту Сергій Шахов зустрівся із керівництвом підприємств, ознайомиться із виробничими потужностями та поспілкувався із працівниками.
Сергій Шахов обраний до Верховної Ради у липні 2016-го. В парламенті лобіює розвиток вітчизняної промисловості, адже сам походить із шахтарської родини. Внаслідок військових дій на Сході змушений переїхати до столиці. Нині надає фінансову допомогу добровольчим батальйонам Національної гвардії , українським військовикам та переселенцям. Саме тому візит до черкаського «Фотоприладу» став особливо важливим для політика.
Наводити лад на Черкащині взявся керівник обласного осередку «Наш край» Анатолій Нужний. Разом із народним депутатом він поспілкувався з громадою та запросив до співпраці.
У рамках всеукраїнського туру Сергій Шахов уже побував у Черкаській, Житомирській, Львівській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Поліпшення життя українців вбачає у перезавантаженні влади та створенні антикорупційного уряду. З усіма питаннями та пропозиціями політик закликає звертатися особисто та до громадської приймальні.

Дивіться також: Нардепи від “Об’єднання “Самопоміч” з робочим візитом відвідали Черкаси. 

Черкаські тепловики готуються до опалювального сезону

Працівники КП “Черкаситеплокомуненерго” проводять роботи по заміні труб на розі Благовісної та Дашкевича. Ці роботи планові та входять до комплексу підготовки тепломереж до початку запуску води в мережу, який має розпочатися у вересні-жовтні цього року

Дивіться також: Міський голова Черкас незадоволений ситуацією з ремонтом доріг

Смілянам потрібен «Артпростір»

Волонтери та активісти Сміли вже кілька років поспіль намагаються створити у місті «Артпростір». Працюючи над реалізацією даного проекту, його ініціатори навіть знайшли відповідне приміщення. На провулку Семена Палія, де колись знаходилось МРЕО, кілька кімнат вони взяли в оренду за 1 гривню. І вже збудували плани

Дивіться також: У Смілі пройшов дитячий фестиваль рибальства

 

#ANTENNASTUDIO: Оксана Гречко та Сергій Шахов

Шахов Сергій Володимирович – народний депутат України, український громадський діяч

Народився 7 травня 1975 року в Казахстані в селищі Саяк Джезказганской області. Вже в 1976 році його сім’я переїхала в місто Брянка Луганської області, а в 1986 році – на постійне місце проживання в місто Стаханов.

З 1990 по 1993 роки Шахов навчався в ПТУ №21 в Брянці, де отримав свою першу спеціальність кухар-кондитер.

У 2011 році отримав диплом магістра Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого.

Трудову діяльність розпочав у 1993 році з торгового представника ТОВ “Марічка”. У 1996 році Шахов стає заступником директора з продажу ТОВ “Руслан”. На цій посаді він пропрацював до 2004 року.

У березні 2006 р обирався депутатом Луганської обласної ради 5-ого скликання.

З 2007 по 2011 року політик і бізнесмен офіційно є заступником директора ТОВ “Юридична фірма РИМ”, а з 2011 – керівником ТОВ “Луганська промислова група”.

З 8 грудня 2010 року є членом виконавчого комітету Стахановської міської ради.

У 2011 році нагороджений за високий професіоналізм Всеукраїнською благодійною організацією «Український фонд культури».

У 2012 році вів свою команду на виборах до Верховної Ради України.

У тому ж 2012 році за виступ проти Партії Регіонів владою були сфабриковані кримінальні справи проти Шахова і він знаходився в розшуку.

25 жовтня 2015 року на місцевих виборах пройшов у Сєвєродонецька міська рада від партії “Наш край”, однак 18 листопада Сєвєродонецька міська виборча комісія Луганської області прийняла рішення про позбавлення депутатського мандата Сергія Шахова.

17 липня 2016 року у проміжних виборах до Верховної Ради був обраний народним депутатом. Пройшов самовисуванцем по одномандатному виборчому округу № 114 (Луганська область). 1 серпня 2016 року Центральна виборча комісія зареєструвала Сергія Шахова народним депутатом.

 

У Смілі пройшов дитячий фестиваль рибальства

Зранку 9 червня на узбережжі Графського озера, що поряд зі стадіоном «Авангард», ніде яблуку було впасти. Його заполонили юні рибалки. Цьогорічний вже п’ятий фестиваль дитячого рибальства, що традиційно організовують члени громадської організації «Об’єднання підводних мисливців та рибалок Черкащини», зібрав понад півсотні учасників. Кожен, заворожуючи поглядом поплавок, чекав на свій фарт.Дорослі показували дітям майстер-клас риболовлі. Тож немало допитливих дітлахів збіглися подивитися на виловленого з допомогою спінінга товстолоба

Дивіться також: Мер Сміли втрапив у ДТП