Працівники ПАТ «Черкасиобленерго» ризикують залишитись без заробітної плати

20 червня Київський апеляційний господарський суд мав розглядати справи щодо мирових угод між ПАТ «Черкасиобленерго» та його найбільшим боржником – ПАТ «АЗОТ». Але засідання знову не відбулося. Вже вшосте слухання переносять. Цього разу причина – самовідвід одного із членів колегії суддів. Попередні слухання не відбулися через те, що судді то хворіють, то зненацька брали відпустку на один день.
Затвердження мирових угод вкрай важливе, бо це дасть можливість для ПАТ «Черкасиобленерго» досягти стабільної роботи компанії та своєчасно виконувати свої зобов’язання перед ДП «Енергоринок».
Без затвердження мирових угод майже чотири тисячі працівників ПАТ «Черкасиобленерго» ризикують залишитись без заробітної плати. Через затягування процесу працівники Товариства вимушені боротися за власні права. Ситуацію доведено до абсурду.

Дивіться також: «Азот» досі не повернув борг «Черкасиобленерго».

 

«Просто поряд проходили»: на Соборній площі розгорнули підозрілу акцію

Опівдні 21 червня понад півсотні осіб зібралися навпроти Черкаської ОДА,  аби висловити свій протест. Проти чого – більшість учасників акції не знали. Вони підходили на площу невеликими групами. Як пояснили організатори: на акції зібралися атовці та фермери аби вимагати відставки голови Держгеокадастру в Черкаській області Ольги Залоги, яка виступила проти незаконного використання сотень га державних земель, про що неодноразово повідомляв наш телеканал. Ймовірно, шляхом акції протесту псевдо активісти діють в інтересах так званих агробаронів, власників великих банків землі на Черкащині.

І яким було здивування, коли на площу почали підходити школярі, які не могли пояснити причину своєї присутності. Неповнолітні вказали журналістам на представників оргкомітету, втім останні спочатку підтвердили, а потім спростували свою причетність до молоді.

У натовпі нарешті знаходимо організатора заходу – Ірину Ванникову. Жінка не приховує своєї причетності до агрокорпорації олігарха Юрія Косюка, якого пов᾽язують з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком та нардепом Владиславом Голубом.

Учасники акції вже звернулися до Вищого державного керівництва та Генпрокуратури. На площі збираються стояти до тих пір, поки їх не почують.

Дивіться також: На голову Черкаського Держгеокадастру відтепер тиснуть акціями протесту.

 

У Черкасах запрацювала оновлена «Бібліотека під парасольками»

За роки існування соціально-просвітницька акція вже стала візитівкою Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки. Цьогоріч свято особливе. Окрім парасоль за кошти громади бібліотекарі закупили нові стелажі, звукове обладнання, меблі та поповнили книжковий арсенал. Привітати книгарів прийшли літератори, колеги та представники міської влади.

Минулоріч за проект «Бібліотека під парасолькою» проголосували понад 800 містян. Серед них – постійна читачка Олена Погрібна. Вона не уявляє свого життя без книг, адже є доцентом кафедри видавничої справи та редагування ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Черкащан запрошують почитати книги просто неба щочетверга з 11 до 13 години у сквері біля бібліотеки по вул. Хрещатик, 200. Акція триватиме до кінця літа.

Дивіться також: У Черкасах визначили кращих серед проектів Громадського бюджету. 

Паніка передчасна: Черкаси вже у топ-6 міст, що увійшли в систему Національної служби здоров᾽я

Наразі декларацію із сімейним лікарем уклали 65,5 тис мешканців міста. Щодня черкащани укладають в середньому 1500 декларацій, що свідчить про високу суспільну відповідальність. Термін можливості подачі декларації не закінчується 1 липня, а триватиме до 31 грудня 2018 року.

Дивіться також: Очільник департаменту охорони здоров’я закликає черкащан грунтовно підійти до вибору сімейних лікарів.