Покарали гривнею: держвиконавці стягнули майже 12 млн грн з черкаських неплатників

Стягнення виконавчого збору є одним із джерел наповнення Держбюджету. В обласному управління юстиції запевняють, механізм дуже дієвий. Аби не набратися неприємностей та не стати боржником, аліментників закликають вчасно здійснювати виплати, повідомляти про зміну місця роботи та проживання та в жодному разі не переховуватись від Закону, аби не поплатитися власним майном або свободою.

Дивіться також: яке майно конфіскували у черкаських боржників.

Енергетики б᾽ють на сполох: Черкаси можуть стати зоною відчуження

Вирішують це питання у судах вищої інстанції, втім розгляд справи щоразу відтерміновують. Обтяжує проблему втручання Антикорупційного бюро у взаємини двох суб᾽єктів господарювання. Тим паче, «Черкасиобленерго» намагається стягнути борг та повернути 1 млрд 700 млн в державу.  Чому вирішення питання свідомо гальмують?
Черкаські енергетики звертаються до громади міста, посадовців та депутатів всіх рівнів із проханням не бути байдужими і за можливості подбати про екологічну безпеку регіону.

Дивіться також: у Черкасах запущено підстанцію «Дніпровську».

Зухвале кінопіратство в Черкасах залишається безкарним

Попри те,що факти кінопіратства в Черкасах неодноразово висвітлювалися в матеріалах телеканалу “Антена”, реакції правоохоронців та посадовців від освіти немає. Після публікацій про підпільні покази в кінотеатрі “Салют”, а згодом в обласній філармонії, начальник департаменту освіти міської ради видав наказ, що забороняє відвідування школярам Черкас подібних заходів під час навчального процесу. І на цьому все, жодної реакції від правоохорнців не відбулося. Журналісти Антени звернулися до організаторів фестивалю “Чілдрен кінофест”компанії Артхаус Трафік”. Адміністратором цього фестивалю назвався Олег Саух – працівник кінотеатру “Салют”, яким керує депутат міськради від БПП Микола Мирза. Саме пан Саух організовував кінопокази для школярів у філармонії і назвався представником фестивалю “Чілдрен кінофест”. Втім керівники київської компанії Артхаус Трафік”, яка є організатором дитячого кінофестивалю, дещо здивовані форматом проведення “Чілдрен кінофестуу Черкасах. Телекомпанія “Антена” надала усі матеріали, що має наявності по факту підпільних кінопоказів в Черкасах під прикриттям всеукраїнського дитячого фестивалю. Можливо нарешті, черкаські правоохоронці звернуть увагу на безпрецедентні факти кінопіратства та шахрайства, що відбуваються у місті.

Дивіться також: Кінопірати продовжують заробляли на черкаських школярах

 

Журналістів Сміли привітали юні глядачі

Сьогодні всі наші колеги по перу святкують професійне свято – День журналіста. Крім офіційних привітань, які отримували цього дня смілянські телевізійники , склалась вже традиція , приймати у себе в гостях найменших глядачів.Найближчі сусіди телекомпанії, учні школи-ліцею «Лідер», стають дуже частими героями новостійних сюжетів. Тож дітлахам завжди цікаво, який шлях проходить матеріал відзнятий на їх заході до безпосереднього виходу в ефір. Під час екскурсії юні лідерці, що відпочивають у пришкільному таборі, цікавились всіма нюансами телевізійної «кухні». Що таке рир, чому він зелений, навіщо стільки камер? На власні очі побачили як записується диктор і створюються новостійні сюжети. Спробували і собі попрацювати у кадрі. Захотіли побувати у Єгипті і диво відбулось. Щастя – справа техніки. Захвату дітей не було меж. Серед екскурсантів виявився і юний колега телевізійників.

Дивіться також: Сміла знов може лишитися без водопостачання

У Черкасах вщент згоріла автівка

Подія трапилася пообіді 6 червня на території автокооперативу «Нива» на вулиці Анатолія Лупиноса під час проведення газозварювальних ремонтних робіт. Про це інформує прес-служба УДСНС у Черкаській області.

Побачивши вогонь, що охопив автомобіль, чоловік намагався самостійно ліквідувати загорання, проте, зрозумівши небезпеку, звернувся за допомогою до Служби порятунку. Пожежу ліквідував черговий караул 1-державної пожежно-рятувальної частини, який оперативно прибув за викликом.

Дивіться також: На вихідних у Черкасах згорів будинок. 

З початку року на водоймах Черкащини загинула 21 особа

З початку року на водоймах області виникло 30 пригод, внаслідок яких 21 особа загинула та 23 врятовано.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання громадянами елементарних правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. Щодо надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі залишають дітей без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки, або ж дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми. Для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки!

Дивіться також: У Черкасах вода забрала життя юнака: рятувальники застерігають відпочивати відповідально.

Афери в агросекторі Черкащини тривають і надалі

Продовжуємо відслідковувати історію городищенського фермера, яка є, на жаль, типовою для сьогоднішнього агросектору України.

Історія про те, як фермер з Городищенського району Голуб П.О. двічі продав своє підприємство, а потім сказав, що на нього напали рейдери, сама по собі цікава – такого шахрайства (на 20 мільйонів гривень) в Черкаській області ще не було.

Проте, ще цікавішим є той факт, з якою несамовитою відданістю захищають «жертву рейдерського нападу» місцеві можновладці та правоохоронні органи. І це не дивлячись на те, що Голуб П.О. не вперше використовує свою схему – зробив, а потім сказав, що не робив. Проста та зручна схема.

Проте, іноді наслідки діянь Голуба П.О. все ж знаходять своє відображення в судових рішеннях не на його користь. Так, незадовго до гучної афери з «рейдерським нападом», в березні 2018 року Господарський суд Черкаської області задовольнив позов ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «БТУ-ЦЕНТР» про стягнення грошових коштів з ТОВ «ЧЕРКАСИ-ДНІПРО АГРО». Наводимо витяг з цього судового рішення (справа №925/91/18):

«У відзиві на позов відповідач – ТОВ «ЧЕРКАСИ-ДІНПРО АГРО» заперечив підписання договору, погодження специфікації товару, доставку біопрепаратів в господарство та прийняття цих біопрепаратів»

«У судовому засіданні представник відповідача – ТОВ «ЧЕРКАСИ-ДІНПРО АГРО» опосередковано визнав позовні вимоги та пояснив, що партія біопрепаратів в кількості 4 позицій поставлена на виробництво відповідача як демонстраційна пропозиція... Препарати прийняв головний агроном відповідача. Представник відповідача підтвердив також отримання від позивача та реєстрацію податкової накладної на цю господарську операцію. Доказів погашення боргу не надано».

Тож, як бачимо, досвід заперечення очевидних фактів у Голуба П.О. вже був. І на момент здійснення афери щодо подвійного продажу ТОВ «ЧЕРКАСИ-ДНІПРО АГРО», а потім і переоформлення підприємства знову на себе, діяв він уже впевненіше.