У Черкасах показали макет меморіального комплексу пам’яті загиблих АТОвців

Макет виготовили за унікальним ескізом «Незламні духом», який намалювала Дар’я Ложешнікова, донька загиблого в АТО Володимира Ложешнікова.

 У натуральну величину меморіальний комплекс виготовлятимуть із різних матеріалів: скульптури будуть зроблені з полімер-металу або з бронзи, дерево металеве, а плити та п’єдестал – із граніту.

Суд по зміні запобіжного заходу Кухарчуку не відбувся через самовідвід судді колегії суддів

Судді не захотіли розглядати зміну запобіжного заходу Дмитру Кухарчуку, що находиться під домашнім арештом по справі 9 березня

 

 

У Жашкові рятувальники ліквідували пожежу у житловому будинку

Пожежа виникла у житловому будинку по провулку Привітний у Жашкові. Загорання на горищі будинку виявили самі господарі, які почули тріскіт шиферу. Пожежу, яка охопила покрівлю та перекриття будинку, локалізувалиі невдовзі ліквідували рятувальники жашківської пожежно-рятувальної частини.

За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

З 22 березня у Черкасах стартує загальноміський весняний місячник благоустрою

На засіданні міськвиконкому Анатолій Бондаренко наголосив, що місячник благоустрою міста Черкаси стартує одразу, як тільки дозволять погодні умови. Також очільник міста звернувся до черкащан із закликом не створювати стихійних сміттєзвалищ.

Бальнеотерапія для особливих дітей: у Смілянському дитячому реабілітаційному центрі «Барвінок» щороку проходять реабілітацію близько 200 дітей

Близько двох сотень дітей щороку проходять реабілітацію у Смілянському дитячому реабілітаційному центрі «Барвінок». Завдяки злагодженій роботі колективу та небайдужим смілянам, у центрі створено всі належні умови для реабілітації дітей. З нового року повноцінно запрацювало в центрі і бальнеологічне відділення, де маленькі пацієнти «Барвінка» з допомогою гідромасажу та водних процедур також покращують здоров’я.

Бальнеологічні процедури, а це трав’яні ванни, ванни з морською сіллю, гідромасаж – є надзвичайно корисними для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч та з порушеннями опорно-рухового апарату, наголошує лікар-фізіотерапевт.

Нині медперсонал бальнеологічного відділення центру мріє про централізоване гаряче водопостачання у закладі. Адже хоч задіяли в роботу усі три бойлера, нагріти воду для  ванн по 400-600 літрів кожну – не просто.

Барвінок

У Смілі відбувся шаховий турнір на Кубок «Сміламаш»

Шахи — найбільш поширена інтелектуальна гра у цілому світі. У Смілі вона не менш популярна.  Діє  потужний шахово-шашковий клуб на базі Будинку дитячої та юнацької творчості. Підтримувати  бажання гравців початківців займатись улюбленим  видом порту вирішили керівники «Смілянського машинобудівного заводу». Вже цьогоріч у стінах підприємства проходили міські змагання із шахів. Нині гостинно відкрили двері для Відкритої першість з шахів на кубок ПрАТ «Сміламаш».

Взяти участь у відкритій першості міста із шахів виявили бажання чотири команди. Дві представляли Смілу, а також приїхали гості із Смілянського району та Кам’янки. Загалом 45 юних шахістів різного віку сіли за ігрові столи. Оцінювались як індивідуальні перемоги учасників так і плюсувались командні бали. Грали три  тури за коловою системою. Сильну команду привіз тренер із Кам’янки . Твердить для шахістів дуже важливо здобувати досвіт гри саме на змаганнях.

Слова тренера про важливість змагань у кар’єрі і удосконаленні шахіста підтверджують і юні гравці із Кам’янки.

Майже тригодинний турнір приніс задоволення  усім: і гравцям, і їх батькам, і організаторам. Дорослі теж не втримались та сіли за ігрові дошки. Керівники «Сміламаш» запевнили, що будуть і далі сприяти популяризації гри в шахи. Адже вона не лише покращує розумові здібності підростаючого покоління, а й здружує дітей. Від найменшого до найстаршого учасника турніру запевнили, що їм ніколи не буває сумно у вільний час – завжди можна дістати шахівницю, розставити фігури і ти займаєшся цікавою справою. А саме ці змагання стали для дітей останнім тренуванням перед відповідальним випробуванням – першістю області, на яку поїдуть майже всі учасники. У Смілі більшість дітей мають високі результати у змаганнях з шахів, адже їх тренер  – людина закохана у свою справу.

В результаті Відкритої першості з шахів на кубок ПрАТ «Сміламаш» перше місце виборола команда Сміла 1, другими стали шахісти із Кам’янки, на третій сходинці команді із Смілянського району. Їм вручені відповідні кубки від організаторів змагань. Всі учасники отримали грамоти.