Черкаський Будинок правосуддя заблокували активісти

Представники “Національного корпусу”, “Національної Дружини”, громадськості міста усю ніч провели біля приміщення суду, де обирали запобіжний захід для засновника ТОВ «СмілаЕнергоінвест» Андрія Карпенка. За фактом привласнення коштів підприємства “СмілаЕнергоінвест” відкрито провадження за ознаками  кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Зрештою, Придніпровський суд міста Черкаси відпустив підсудного на поруки екс-регіонала Івана Фурсіна. Активісти вимагають відводу судді та визнання рішення незаконним.

Тим часом суд заблоковано, акція протесту триває, біля Будинку правосуддя горять шини, чергують правоохоронці, «швидка» та пожежники.  Аби Карпенка нишком не вивезли з території суду – активісти перевіряють усі автомобілі, що виїжджають.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, прокуратура категорично не згодна з ухвалою суду про звільнення підозрюваного та застосування зазначеного вище запобіжного заходу, а тому,  займаючи принципову позицію, прокурором у кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 05.12.2017 правоохоронцями затримано засновника ТОВ «Смілаенергоінвест», який підозрюється в привласненні коштів споживачів за послуги з постачання теплової енергії в загальній сумі більш як 38 млн. 500 тис. грн., що призвело до незабезпечення жителів м. Сміла теплом та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень.

Відбулося судове засідання по забудові Соснівки.