Анатолій Бондаренко звернувся до громади і запропонував новий склад виконкому

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до черкащан, визнавши свої кадрові помилки, і запропонував новий підхід до формування виконавчого комітету. Своє звернення він розмістив на своїй сторінці у фейсбук.

“Дорогі мої черкащани!

Ситуація, яка склалася на сьогодні в Черкаській міській раді, змушує мене звернутися до вас із наступними словами.

Два роки тому ви обрали мене міським головою. Я щиро дякую вам за висловлену довіру. Увесь цей час я думав, чи виправдаю сподівання тисяч людей, які прагнули змін. За два останні роки ми довели, що наше місто може змінюватися. Тисячі квадратних метрів капітально відремонтованих доріг, тротуарів, нові зупинки, капітальні ремонти шкіл і дитячих садочків, нові тролейбуси, освітлення вулиць та багато іншого, що нам вдалося зробити за цей короткий період. Та найголовніше, чого я прагнув, – це відродити довіру громади до посади міського голови.

Скажу відверто, паралельно з перемогами були і поразки. Насамперед це слабка кадрова політика, якої я змушений був дотримуватися. Квотний розподіл посад між представниками від партій, що зайшли в Черкаську міську раду, зробив мене заручником обставин, які заважали розвитку міста. Отримання підрядів наближеними до депутатів людьми лише за голос на сесії зводило нанівець якість виконання поставлених завдань та робіт. Тому партійний розподіл посад вичерпав себе як такий, що не може існувати для досягнення результату.

Коли я дивлюся в очі депутатів, відчуваючи їхній страх на голосуванні за ті чи інші проекти, я розумію, що це страх за родину, дітей, рідних та близьких, страх, який не міг не виникнути після зухвалого вбивства нашого колеги. Я не засуджую їх, але прошу про одне – діяти в першу чергу в інтересах людей, які віддали за Вас голоси.
Коли сьогодні нагально стоїть питання, як сформувати новий виконком без кулуарних домовленостей, а запропонувати професіоналів, я запитую себе: як діяти далі? Кинути місто на повний «дерибан» чи піти якісно новою дорогою вперед? І ви знаєте, мабуть, у кожної людини відкладається щось важливе у світогляді після певних життєвих подій. У мене це сталося після народження сина. Тоді я вкотре сказав собі: заради його майбутнього та майбутнього всіх черкащан я готовий діяти рішуче. Стоячи в церкві, я подякував Богу за те, що він дає мені сили працювати разом з вами, щодня приносячи користь рідному місту. Ваші подяки надихають мене іти вперед, не озираючись, і вести нашу громаду до нових вершин.

Тому я прийняв рішення запропонувати нових людей, які, на мою думку, можуть якісно змінити роботу в місті. Я пропоную до складу виконавчого комітету людей, які не мають жодного відношення до партій, що є нині в Черкаській міській раді. Ці люди, переконаний, будуть представляти інтереси простих жителів міста, а не бізнес-груп та кримінальних угрупувань, які прагнуть будь-якою ціною дорватися до міської скарбниці. Це люди, які достойно ідуть по життю, які відчули на собі тяготи війни, труднощі та випробування, які примушують їх діяти і жити по совісті.

Технократичний виконком, який може працювати для громади, а не для партій, – це єдиний вихід із ситуації, що склалася, а також – перевибори. Адже щоб задовольнити всі фракції, що на сьогодні є в міськраді, потрібно 8 заступників, що в рік обходиться міському бюджету у 5 мільйонів гривень. Як на мене, то краще ці кошти спрямувати на реалізацію важливих для громади програм і цілей. Тому я пропоную до складу наступного виконкому таких людей. 

Міський голова – за посадою

Секретар міської ради – за посадою

2 заступники міського голови.

Порадившись із директорами навчально-освітніх закладів міста, пропоную кандидатуру Шкарабури Миколи Григоровича. Це заслужений працівник освіти, кандидат технічних наук, доцент, генерал-майор внутрішньої служби. Двічі нагороджений медалями «За відвагу на пожежі». Академік Академії будівництва та архітектури України, доктор філософії.

Івінська Світлана Михайлівна, комунальник з більш, як шістнадцятирічним досвідом роботи у сфері ЖКГ. Із 2005 по 2009 очолювала комунальне підприємство РЕУ-6 у Черкасах. На даний момент працює головним інженером КП «Соснівська СУБ» міста Черкаси.

Представники від громадськості:

– Скачков Антон, почесний громадянин міста Черкаси, чемпіон Паралімпійських Ігор, заслужений майстер спорту України, перший заступник голови відділення НОК України у Черкаській області, інструктор-методист та тренер-викладач КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів» ЧОР.

– Черниш Віктор Іванович, засновник Благодійної організації «Мирне Майбутнє України». Член комісії Черкаської обласної ради з присвоєння статусу учасникам бойових дій та учасникам війни (добровольчих підроздів). Має відзнаки «За зразкову службу», «За військову доблесть», «Орден «За мужність 3 ступеня». Майстер спорту. Кіборг, захисник Донецького аеропорту.

– Амброс Сергій Васильович, батько загиблого Сергія Амброса, інженер, працює заступником директора виробництва.

– Васильєва Анна Олександрівна, колишня ведуча та журналіст ТРК «Рось», не є членом жодної політичної партії, довела незаангажованість та об’єктивність у відстоюванні інтересів громади, активний учасник суспільного та політичного життя міста.

– Марченко Борис Андрійович, член міського осередку Всеукраїнської ГО «Українська асоціація перевізників».

Сподіваюся, що здоровий глузд депутатів переможе, а голосування – реально покаже, хто з них переймається розвитком нашого міста, а хто – працевлаштуванням партійних протеже.