«Велика українська хода» у Смілі

15 січня сміляни мали змогу побачити десятки жовто-блакитних прапорів, які були розвішені в центрі міста. Це Всеукраїнська акція «Велика українська хода», це — акція єднання. Навколо міського фонтану було розміщено велику кількість прапорів з різних міст України.

Цю виставку у Смілу привезла волонтер та військовий кореспондент Катерина Валевська. Її боротьба за нову вільну, незалежну Україну розпочалась в грудні 2013 року. Катерина Валевська пройшла весь Майдан у складі Жіночої сотні. Коли розпочалась війна на Сході- стала волонтером і військовим журналістом. Катерина твердить – це її другий фронт. Як у всіх захисників України у неї немає вихідних. Тож і нині вона їздить від міста до міста з цією виставкою єднання.

«На прапорах, яких уже зібрано більше трьохсот, представники бригад і батальйонів, а також прості українці з різних міст нашої держави і ті, що живуть за кордоном, пишуть побажання, переможні лозунги, щоб силою думки, віри і молитви спинити в Україні війну. У жовтні 2016 року ці прапори були підняті на найвищу точку України, гору Говерлу, щоб поближче до Бога донести думки людей.»- розповідає Катерина Валевська.

Ці прапори вже проїхали чимало. Адже нині розпочався вже п’ятий тур акції єднання. Тепер мандруватиме Україною і прапор Сміли, який подарували волонтерці.

Підтримати її акцію на площу міста вийшли смілянські організації ветеранів та учасників АТО, приходили оглянути виставку учні із центральних шкіл міста. «Думка – це найсильніша зброя у Всесвіті. Вони матеріалізуються. Бог чує наші молитви. Тож чим більше ми будемо думати про перемогу і мир, тим швидше ми переможемо цю «чуму», яка прийшла на нашу українську землю»- закликала всіх Катерина Валевська.

Дивіться також: У Черкасах відбулася святкова хода «Різдвяні зорі».