В Черкасах вбито крупного аграрного бізнесмена Володимира Сотнікова

У понеділок, 4 березня, у Черкасах в під’їзді багатоповерхівки по вулиці Героїв Дніпра, на порозі власної оселі, близько дев’ятої години ранку п’ятьма пострілами з близької відстані з пістолета ПМ було вбито відомого аграрного бізнесмена Володимира Сотнікова.  Поліцію викликала, ймовірно, дружина загиблого.
Теплим слідом злочин не було розкрито, поліція оголосила план перехоплення.
На місті скоєння злочину побував і очільник Нацполіції області Валерій Лютий.
Володимир Сотніков придбав квартиру на вулиці Героїв Дніпра в 2016 році. Але його автомобіль має харківську реєстрацію.

На місці вбивства весь день працювала оперативно-слідча група.

За даними Антени, Володимир Сотніков – бізнесмен, що спеціалізувався на аграрному бізнесі. В реєстрі юридичних та фізичних осіб він числиться в засновниках десятка підприємств на території Черкаської, Сумської та Харківської областей. На деякі з них право власності було набуто лише 25 лютого цього року в результаті виграних Сотніковим судових спорів.

За даними інсайду в поліції  – слідчі відпрацьовують версії, пов’язані в першу чергу саме з переходом права власності та великих земельних банків до Сотникова, перевіряючи версії замовного вбивства.

Так, право власності на товариство з обмеженою відповідальністю «Колядинець 2017», розташоване у Липоводолинському районі Сумської області, перейшло до 100% власності вбитого бізнесмена саме 25 лютого в результаті виграних ним судів.

Та сама ситуація відбулася і з ТОВ «Золото ланів-2017», розташоване вже в Черкаській області у селі Зелений Ріг Жашківського району. Ця агрофірма також перейшла до Сотнікова лише 25 лютого цього року.

Черкаська преса протягом 2018 року неодноразово повідомляла про рейдерські захоплення і конфлікти навколо аграрних земель, у тому числі про конфлікти за участю компаній «Золото Ланів» та «Черкаси-Дніпро Агро», зареєстрованої в Смілянському районі.

За даними «Антени», Сотніков був одним з потужних агро-бізнесменів та тримачів банку аграрних земель в області і мав чимало конфліктів з так званими агробаронами. Джерела «Антени» натякають, що в поле зору правоохоронців потрапив і відомий фермер з Городища, депутат обласної ради К.

Наші джерела підкреслюють, що замовне вбивство, ймовірно, може бути пов’язане саме з перерозподілом власності на аграрні землі.

Зареєстроване кримінальне провадження за статтею «навмисне вбивство». Слідство поки ведуть слідчі черкаського міськвідділу поліції, але ймовірно, рівень розслідування буде незабаром підвищено із залученням поліцейських принаймні з кількох областей країни, адже загиблий мав чимало конфліктів та інтересів за межами Черкаської області.

 

Фото з місця події