Під Смілою під час косіння очерету на території гідрологічного заказника втопили трактор

Вихідними водії, що в’їжджали в Смілу неподалік від бази Шапіровського, помітили трактор, який провалився в болотистій місцевості. В такому самому стані він перебуває і нині.

Цією технікою здійснювали косіння очерету на території гідрологічного заказника місцевого значення «Ірдинське болото». Ці незаконні дії ще 9 січня намагались зупинили інспектори Держекоінспекції центрального регіону.

Про це інформацію на своїй сторінці у Фейсбуці виклав Олександр Позняков начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області. Він зазначив , що обраховано розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, внаслідок незаконної заготівлі очерету, загальна сума якої становить 46 тис. 580 грн. І хоча інспекторами на одного з порушників складено адміністративний протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду, та й це не зупинило представників приватної фірми, косіння продовжувалось. Остаточну крапку, як ми бачимо, змогла поставила лише сама природа – болото затягло трактор, що знищував очерет. Відповідно до одногу із документів, оприлюднених у соцмережах ця техніка належить столичному ТОВ «РІДС».