З 11 лютого очікується потепління, але поки що Черкащина перебуває у морозній смузі

Після відносного спокою та аномального тепла, погода змінилася на сніжну та морозну. Завдяки південному циклону по області утворився сніговий покрив, висотою 1-7 см, почалося промерзання ґрунту та утворення льодових явищ на водних об’єктах.

Наразі Черкащина перебуває у морозній смузі. Морози посилюються на фоні вітру. В атмосфері над Україною встановився міцний північний повітряний потік, який закачує і на Черкащину повітряні маси з полярних широт. З віддаленням циклонів далі на схід, хмари зникають. А це додаткові умови для вихолоджування повітря в нічні години. Тому температура, особливо на ранок, може знизиться до 10-12º морозу, а вдень посилений північний вітер не дозволить їй піднятися вище 2-4º морозу. На дорогах зберігатиметься ожеледиця.

Як повідомляють синоптики Черкаського обласного гідрометцентру, вдень у неділю, 9 лютого, вітер стихне і зміниться на південний, з’являться ознаки відлиги.

Надалі, з 11 лютого, вихід нового атлантичного циклону зумовить хмарну, вітряну та вологу погоду з позитивним фоном температур.