Через зріст рівня захворюваності на грип та ГРВІ серед школярів у Смілі з 3-го березня зачиняють окремі класи. Про це йшлося на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Керівник відділу охорони здоров’я підтримав пропозицію освітян, проте зважаючи, що епідпоріг щодо захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 7, 3 відсотка, рекомендував скасувати усі масові заходи в місті.

Проте шляхом голосування члени комісії вирішили, що церемонія нагородження переможців міського конкурсу «Смілянська пані-2020» та виступ Академічного музично – драматичного циганського театру «Романс» все ж таки відбудуться. Їх не переноситимуть і не скасовуватимуть. Ситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ у місті моніторитимуть щодня і за потреби комісія, обіцяють, збереться в екстреному режимі. Обговорили члени комісії також і протиепідемічні заходи щодо запобігання занесення та поширення на території міста китайського коронавірусу. Зауважили, що Сміла має отримати на лікарняні заклади 10 тисяч захисних масок. Також нині розглядають варіанти придбання і спеціальних захисних костюмів для медиків.

Від editor