Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас, мер Черкас, Bondarenko, відповідь Зеленському,

В області буде введено надзвичайну ситуацію, якщо буде підтверджено хоч один випадок захворювання на коронавірус

На ранок 20 березня в Черкаській інфекційній лікарні перебувають 13 дорослих і двоє дітей, хворих на грип, із пневмонією госпіталізовано 12 пацієнтів, серед яких також двоє дітей. З підозрою на коронавірус госпіталізовано троє черкащан.

Про це пише на своїй сторінці у соцмережі міський голова Анатолій Бондаренко.

Лабораторно підтверджених випадків зараження COVID 19 у Черкасах досі немає. Однак учора на селекторній нараді в обласній адміністрації за участі керівництва всіх районів області та обласного центру було озвучено про оперативну підготовку до оголошення на Черкащині надзвичайної ситуації. Це відбудеться, якщо буде підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус.

Тому вже ведеться робота по формуванню штабів із ліквідації надзвичайної ситуації. Тільки з бюджету нашого міста депутати Черкаської міської ради вчора виділили на це 9 мільйонів гривень. Плануємо централізовано закупити апарати штучного дихання та засоби захисту для медичних працівників і населення.

Робота ведеться цілодобово. Тримаємо ситуацію під контролем. Але хочу вкотре наголосити. У зв’язку з тим, що в Україні від учора зафіксовано 10 нових випадків зараження COVID 19, особливо важливо зараз дотримуватися заходів карантину. Літнім людям бажано взагалі не залишати домівок, усім, хто приїхав із-за кордону, перейти на самоізоляцію, працюючим людям максимально дотримуватися правил особистої безпеки: витримувати дистанцію від 1,5 до 3 м і користуватися захисними засобами.