Порибалив: за 6 лящів та стерлядь браконьєру «світить» сплата 49 тисяч компенсації і кримінальна відповідальність

4 травня 2020 року працівниками Управління державного (екологічного) нагляду контролю у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області та спецпризначенцями батальйону поліції особливого призначення ГУНП у Черкаській області на території Канівського водосховища поблизу села Ліпляве Канівського району помічено човен, який знімав сітки.

Про це повідомляє начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Під час огляду гумового човна було вилучено дві мисинові сітки вічком від 60 мм до 80 мм та рибу видів: лящ – 6 шт. та представника родини осетрових – стерлядь, яка занесена до Червоної книги України та є рідкістю для наших водойм.

Спільними зусиллями сітка була розрізана та цінного екземпляра випущено назад до водойми.

Розмір компенсації становить 49020 грн.

На порушника складено протокол по ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України).

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Канівського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Засоби вчинення порушення та риба вилучені.

За грубе порушення Правил любительського та спортивного рибальства чоловіку загрожує кримінальна відповідальність. Наразі справою займаються слідчі.