Зранку 23 червня на парапеті Смілянського Будинку рад зібрались люди. В руках - плакати з вимогами різного змісту. Від відставки нинішніх керівників міста до недовіри поліції, прокуратурі. Та найголовніше - це «Зарплату медикам», «повернуть на посаду Миколу Стуженка» та «Повернути фінансування на пільгові ліки». Медики і їх пацієнти стомились від такого ганебного стану речей. Твердять, вони просто заручники ситуації

Під Смілянським міськвиконкомом через кількамісячну заборгованість із зарплат страйкували медики

Зранку 23 червня на парапеті Смілянського Будинку рад зібрались люди. В руках – плакати з вимогами різного змісту. Від відставки нинішніх керівників міста до недовіри поліції, прокуратурі. Та найголовніше – це «Зарплату медикам», «повернуть на посаду Миколу Стуженка» та «Повернути фінансування на пільгові ліки». Медики і їх пацієнти стомились від такого ганебного стану речей. Твердять, вони просто заручники ситуації.

Більшість із присутніх на мітингу – працівники поліклінічних установ, та цього разу прийшли їх підтримати і активні представники громади.

Доки представник мітингуючих спілкувались із журналістами центральних і місцевих телеканалів, міський голова таки вийшов до людей.

Довгі пояснення результатів не дадуть. Тож депутатська більшість вирішила погодитись на пропозицію медиків і іти на перемовини до міського голови. Твердять: погоджуються ще раз проголосувати за питання, серед яких і зарплата медиків. Потрібно лише, щоб Олексій Цибко вніс їх у порядок денний сесії.

Та година минула, а депутати не отримали ні повідомлень про скликання сесії, ні документу з новим порядком денним. Медичні працівники весь цей час чекали. Та як з’ясувалось, у міського голови вже думка змінилась.

Учасники мітингу ще довго обурювались таким ставленням до себе міської влади. Твердять, Олексій Цибко знову не виконав своїх обіцянок.

Тож завтра має вкотре бути призначене продовження 122 сесії міської ради. Але чи буде поставлена крапка у проблемному питанні виплати заробітних плат працівникам трьох смілянських поліклінік, ніхто передбачити не може.