Черкаські батьківщинівці заявляють про тиск на бізнес, засновниками якого є партійці

Правоохоронні органи чинять тиск на черкаських «батьківщинівців». Про це на пресконференції повідомили депутати Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина» Руслан Петрик і Роман Діскант та їх бізнес-партнер Олег Хелетій.

За словами Руслана Петрика, 14 червня у його приймальні виявили незаконний підслуховуючий пристрій. Про це одразу ж було повідомлено у поліцію, проте ніяких слідчих дій депутат не спостерігає.

«Батьківщинівці» вважають, що проти них працює СБУ, і пов`язують це зі своєю політичною діяльністю.

«Чи займалася б нами СБУ, якщо б ми не були соратниками Анатолія Бондаренка? Ми публічні люди, які займаються бізнесом, розвивають Черкаси, створюють робочі місця. Ми розуміємо, що це «привіти» від президента», – зазначив керівник Черкаської міської організації ВО «Батьківщина» Роман Діскант.

За їхніми даними, служба безпеки також отримала доступ до камер спостереження магазинів і розважальних закладів, які їм належать. Крім того, вже на понеділок-вівторок чекають обшуків у себе на підприємствах або вдома.

«Якщо після цього надійде повідомлення від пресслужб правоохоронних органів щодо того, що в нас знайшли щось нелегальне: зброю, фальшиві гроші абощо – не варто дивуватися, але й вірити цьому не треба», – зазначили депутати.