навчальний центр черкасиобленерго

Навчальний центр “Черкасиобленерго” облаштовує сучасну лабораторію моделювання та аналізу виробничих ситуацій в енергетиці

ПАТ «Черкасиобленерго» створює власну лабораторію «Моделювання та аналізу виробничих ситуацій в енергетиці». Діятиме вона на базі Навчального центру Товариства. Це дасть змогу в максимально наближених до реальних умовах опанувати практичні навички, закріпити та поглибити знання працівників.

Аби підприємство ефективно розвивалося, необхідно насамперед дбати про його головний потенціал – співробітників, – переконана директор з управління персоналом ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч.

– Висококваліфікований персонал — це запорука успіху будь-якого підприємства. У Навчальному центрі ПАТ «Черкасиобленерго» фахівці проводять професійно-технічне навчання (первинну підготовку), перепідготовку, підвищення кваліфікації робітників та цільове навчання працівників Товариства. Тому дуже важливо мати у Навчальному центрі спеціалізовані засоби та установки задля підвищення ефективності навчання та відпрацювання практичних навичок, – зауважує Надія Братаніч.

Наразі лабораторію саме облаштовують. Розпочали місяць тому. За цей час уже встановили металопластикові вікна та двері, нині перейшли до стін, стелі та заміни інженерних мереж. Реконструкції зазнає і електромережа – буде зроблено окремий трифазний ввід та замінено поверхові розподільні щити. У лабораторії буде повністю оновлено матеріально-навчальну базу та технічне обладнання.

– Сьогодні неможливо всьому навчити віртуально. Хоч зараз і є відеофільми та віртуальні лабораторії, але це добре тільки для людей, які бачили все це наживо. А щоб стати справжнім електромонтером, треба до всього доторкнутися, спробувати, відчути, – зазначив директор навчального центру Дмитро Галат.

Головним «атрибутом» спеціально облаштованої лабораторії має стати макет трансформаторної підстанції та інші елементи розподільних електромереж, що дозволить до автоматизму відпрацювати дії працівника щодо проведення оперативних перемикань, накладання заземлення, заміни запобіжників, автоматичних вимикачів, експлуатації силових трансформаторів, інших важливих операцій в роботі оперативного, оперативно-виробничого та виробничого персоналу.

– Модернізація технічної бази та створення лабораторії – це не одноразова акція. Мета – забезпечити поєднання основ електротехніки, тобто базових знань і понять, з умінням їх практичного застосування у роботі працівників відповідних професій, а саме: електромонтерів широкого спектру, машиністів автовишок та автогідропідіймача, стропальників, контролерів. Усе – задля забезпечення їх ефективної роботи, недопущення аварій, нещасних випадків та порушення технології робіт, – додає Дмитро Галат.

Загалом у Навчальному центрі ПАТ «Черкасиобленерго» щороку проходять навчання та підвищують кваліфікацію більше пів тисячі працівників Товариства. Акцент у 2020 році – на підготовку електромонтерів з експлуатації розподільних мереж, електромонтерів оперативно-виїзних бригад, контролерів енергонагляду, машиністів автовишки та автогідропідіймача.

– Система навчання та розвитку персоналу підвищує професійну майстерність працівників, формує у них креативне мислення та вміння працювати в команді. Завдяки процесам навчання підвищується продуктивність праці та ефективність функціонування Товариства, – наостанок підсумувала директор з управління персоналом ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч.

Відкрити лабораторію «Моделювання та аналізу виробничих ситуацій в енергетиці» заплановано вже до кінця поточного року.

Джерело