У Смілі обрали секретаря міськради

24 листопада відбулася друга сесія Смілянської міськради. У її роботі взяли участь усі 34 новообрані депутати. Перед початком засідання міський голова вручив Подяку виконавчого комітету засновнику ТОВ “Агрохімпродукт” Віталію Лисенку. Це підприємство неодноразово надавало благодійну допомогу медичним закладам Сміли, спрямовану на запобігання поширення COVID-19.

А також депутатський корпус привітав свого колегу Юрія Студанса із днем народження. Та ці оплески на сесії стали не єдиним проявом поваги до досвіду Юрія Іваровича. Головною інтригою сесійного засідання стало обрання секретаря Смілянської міської ради.

Кандидатуру секретаря Смілянської міськради нового скликання розгляд депутатів, як то і має бути відповідно до чинного законодавства, вніс міський голова. Сергій Ананко запропонував довірити відповідальну посаду Юрію Студансу. Він має чималий досвід роботи, у тому числі і в органах місцевого самоврядування. За каденції міського голови Вадима Решетняка тривалий час працював першим заступником міського голови. Тож про проблеми Сміли знає не з чуток.

Процедура голосування, як того вимагає закон, була таємною. Скриньку для бюлетенів і кабінку для голосування підготували заздалегідь. Депутати, налаштовані на конструктивну роботу, досить оперативно організувались, кожен віддав свій голос і вже за 20 хвилин лічильна комісія оголосила результати таємного голосування.