«Вчитель обов’язково має проводити онлайн-уроки», — освітній омбудсмен

Вайбер може бути лише одним з інструментів дистанційного навчання, але не замінювати його. Про це йдеться в роз’ясненнях на сайті Служби освітнього омбудсмена.

У службі зазначають, що не зовсім правомірно, якщо вчителі дають завдання у вайбері, діти його виконують, а згодом вчитель перевіряє і зв’язується телефоном з тими, хто виконав погано.

“Не менше 30% навчального часу має організовуватися в синхронному режимі. Тобто вчитель обов’язково має проводити онлайн-уроки, безпосередньо взаємодіяти з учнями. Надсилання завдань у вайбер та їхня перевірка – це лише один невеликий елемент асинхронного режиму дистанційного навчання.

Вчитель має не просто давати учневі завдання і перевіряти їх, а й пояснювати навчальний матеріал, ділитися корисними навчальними матеріалами для кращого засвоєння учнями теми уроку.

Також педагог має приділяти свою увагу не тільки тим учням, які виконують завдання погано, а всім учням без винятку. Адже учні, які виконали завдання успішно, також потребують уваги вчителя, його похвали. Брак комунікації демотивує учнів”, – йдеться в роз’ясненнях.