Покази електролічильника відтепер можна передати через чат-бот у Telegram

ПАТ «Черкасиобленерго» продовжує впроваджувати все більше сучасних технологій та сервісів задля зручності та комфорту споживачів.

І хоча традиційна передача показів лічильника телефоном ще й досі популярна, все більше споживачів переходять на комфортні онлайн-сервіси, запропоновані Товариством. Так, нині вже більше ста тисяч абонентів ПАТ «Черкасиобленерго» успішно користуються можливістю безкоштовно передати дані щодо обсягів спожитої електроенергії – через паблік-акаунт у месенджері Viber, спеціальну швидку форму на сайті Товариства чи через власний кабінет побутового або юридичного споживача, який можна легко створити на сайті ПАТ “Черкасиобленерго”. 

Та IT-фахівці Товариства на цьому не зупинилися і вже днями запустили в роботу чат-бот для передачі показів через інший популярний месенджер – Telegram. Аби ним скористатися, достатньо перейти за посиланням http://connect.cherkasyoblenergo.com:8080/viber/tg або відсканувати відповідний QR-код, натиснути «Старт», обрати потрібну функцію та користуючись підказками бота швидко і без контакту з працівником-кол центру передати покази лічильника.

Крім пункту «Покази лічильників», у меню чат-бота також є кнопки «Зв’язатися з оператором» та «Налаштування рахунків». Обравши перший із них, Ви матимете можливість написати питання, що Вас цікавить, яке буде опрацьоване оператором, і Вам надійде повідомлення з відповіддю на нього.

У розділі «Налаштування рахунків» Ви можете додати номер особового рахунку або видалити його. Після введення цих даних чат-бот їх запам’ятає і Вам не потрібно буде вказувати їх щоразу, коли Ви будете користуватися цією послугою. У базу даних можна ввести не лише один номер рахунку, тому за потреби Ви можете допомагати передавати покази родичам та близьким.

Нагадуємо, побутові споживачі зобов’язані щомісяця зчитувати фактичні покази з лічильників та передавати їх оператору системи розподілу. Робити це потрібно станом на 1 число кожного місяця. Даними на 1 число вважаються дані, зчитані та передані протягом періоду, що розпочинається за два дні до кінця розрахункового періоду та завершується на третій календарний день наступного. Тобто, це два останні дні кожного місяця та три дні наступного за ним місяця.