Дитячій міській стоматологічній поліклініці Черкас нададуть фінансову підтримку на 1 квартал 2021 року

За це під час засідання 21 січня проголосував виконавчий комітет.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я та медичний послуг Всеволод Кульчиковський, Національна служба здоров’я не оплачує надання стоматологічних послуг у необхідному обсязі.
«За тарифом, визначеним Національною службою здоров’я, дитяча стоматполіклініка за рік може заробити не більше, ніж 1 млн.300 тис.грн. Тоді як лише фонд заробітної плати складає близько 5 млн.грн. Якщо ми не надамо фінансову підтримку, то ставимо під загрозу саме існування дитячої стоматологічної служби в нашому місті», — зазначив Всеволод Кульчиковський.

За його словами, у інших обласних центрах цю проблему вирішують аналогічним чином.

«Ми розуміємо необхідність надання дітям Черкас якісної медичної стоматологічної допомоги. Якщо ми не підтримаємо це питання, то це може мати негативний ефект для здоров’я дітей і може викликати суспільний резонанс. Тож прошу колег підтримати цю пропозицію», – зазначив перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Зрештою, виконком погодив надання фінпідтримки на 1 квартал 2021 року для дитячої міської стоматологічної поліклініки у розмірі 1 млн 420 тисяч гривень. Далі це питання мають затвердити депутати на сесії.