У Черкасах запрацювала система відеоспостереження «Безпечна Черкащина», в яку інтегровано 202 камери

20 квітня в Головному управлінні Національної поліції у Черкаській області презентували нову комплексну систему відеоспостереження «Безпечна Черкащина». Наразі до системи «Безпечна Черкащина» інтегровано 202 камери відеоспостереження, з яких 31 камера з можливістю розпізнавати номерні знаки транспортних знаків та 171 — оглядові. 

Центр обладнали в межах дії обласної програми «Безпечна Черкащина». На його створення Черкаська міська рада спрямувала 3,5 млн грн субвенції (загалом же проект обійшовся в 6,5 млн грн).

Наразі в поліції облаштували серверну, доступ до якої мають тільки два працівники, та ситуаційну кімнату для трьох користувачів. У ній встановили необхідну для роботи комп’ютерну техніку та відеостіну, яка передає зображення з понад 200 камер. 

Як розповів заступник начальника ситуаційного відділу ГУНП в області Дмитро Погибко, кожен користувач системою відображається в електронному журналі. Там же фіксуються і всі їхні дії: можна побачити, хто їх вчиняв та із якого комп’ютера. 

— Жоден витік інформації із системи — неможливий, — наголосив він. — У ній працюють інспектори-аналітики ситуаційного центру ГУНП в області. На сьогодні система включає в себе номерні та оглядові камери спостереження, є потреба в нарощуванні їхньої кількості. 

За його словами, система дозволить прискорити розкриття злочинів та попереджатиме їх, здійснюватиме контроль автомобільних доріг задля недопущення руйнування покриття через рух вантажівок та пильнуватиме за швидкісним режимом на вулицях міста. 

Працівники ситуаційної кімнати можуть розпізнавати та перевіряти державні номерні знаки автомобілів. За словами поліцейських, система інтегрована з подібними в ще 12 регіонів України.