СБУ викрила чиновників РДА на Черкащині на розкраданні 4 млн бюджетних коштів

СБУ підозрює чиновників однієї з РДА Черкащини у корупційній схемі. За попередньою версією, вони вступили у змову з керівником агрофірми, що призвело до розтрати близько 4 млн грн із загальнодержавної програми з розвитку садівництва.

Про це повідомила речниця УСБУ у Черкаській області Катерина Дрога.

Оперативники спецслужби встановили, що схему організували на основі неправдивої інформації щодо обсягів виконаних робіт. Керівник агрофірми вніс неправдиві дані в документацію і попросив про компенсацію понесених «витрат». Чиновники, з якими вони були у змові, це прохання задовольнили.

Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці вилучили в РДА та офісі агрофірми всі документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність на шкоду державі.

Слідчі СБУ повідомили про підозру директору агрофірми за ч. 5 ст. 191 та ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Чиновникам – за ч. 2 ст. 367 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття оборудки проводились за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Управлінням СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.