Вуличне освітлення у Смілі будуть обслуговувати новим автогідропідйомником

В п’ятницю, 6 травня в Смілу привезли автогідропідйомника VIPO-18-01. Ця техніка була придбана за кошти міського бюджету на загальну суму 1 919 958 грн.

Закупівля була проведена через систему «ProZorro». Тож у результаті торгів вдалося зекономити близько 300 тис грн. Нова машина з вишкою передана на СКП «Комунальник», де буде використовуватись для обслуговування вуличного освітлення Сміли.

Працівники комунального підприємства та представники міської влади одразу перевірили основні можливості автогідропідйомника VIPO-18-01. Конструкція робочого органу підйомника – телескопічна 3-х секційна стріла, поєднана з поворотною рамою. Максимальна вантажопідйомність становить 300 кг і виліт 12,5 м. Цей автомобіль технічно призначений для підйому робітників з інструментами і матеріалами на висоту до 18 м для виконання будівельних, монтажних, ремонтних та інших видів робіт.

В Смілі автопідйомник буде використовуватись для обслуговування мереж зовнішнього освітлення. Вже місяць як ці обов’язки покладені на працівників СКП «Комунальник». До цього обслуговування здійснювало КП «ВодГео». У підприємства була власна автовишка, але меншої потужності та й та нині перебуває в податковій заставі з рештою майна. Тож наразі, з переходом вуличного освітлення на обслуговування у «Комунальник», та придбанням нового автогідропідйомника міське керівництво розраховує, що ця послуга у Смілі буде надаватись якісно.