В офіційному релізі поліції про побиття журналіста ТК «Антена» допущено неточності, які спотворюють реальний стан справ. Редакція вимагає від сектору комунікації спростування неправдивої інформації

Простий приклад непрофесійності і заангажованості поліції. Сектор комунікації поліції Черкаської області на своїй сторінці розповсюдив інформацію про напад на журналіста «Антени» Віталія Гребінця. Дивно, але поліція чомусь нахабно викривила факти. Можемо лише здогадуватися про мотиви.

По-перше, постраждалий від нападу НАДАВ поліції вже в райвідділку довідку з лікарні, де означені тілесні ушкодження, що можуть бути кваліфіковані як середньої тяжкості. Але остаточно це має встановити судово-медична експертиза, на яку постраждалого має спрямувати саме ПОЛІЦІЯ після відкриття провадження. Окрім того, працівники медзакладу ЗОБОВ’ЯЗАНІ передати до НП інформацію про постраждалого в результаті нанесення тілесних ушкоджень.

По-друге. Спілкування з патрульною поліцією відбувалося в редакції телекомпанії, де їм було повідомлено постраждалим, що він, крім іншого, є журналістом телеканалу.

Крім того, ми вважаємо, що будь-яка людина, журналіст чи тракторист, мають однакові громадянські права, серед яких і право на захист від дій зловмисників.

По-третє. Поліція протягом ЧОТИРЬОХ діб не проявляла інтересу до події. Мабуть, на цей час у них не було вже не вільних нарядів, а вільних слідчих чи дільничих інспекторів? Тому телекомпанія самостійно встановила особу нападника і розповсюдила інформацію про це.

На жаль, змушені констатувати, що «реформована» система не здатна виконувати свої функції попри потуги окремих відчайдухів виконувати свій професійний обов’язок. А діяльність Сектору зв’язків з громадськістю взагалі є непрофесійною та такою, що ганьбить честь та гідність громадян.

Ми вимагаємо від ЦЗ спростування фейкової інформації та вибачень перед Віталієм Гребінцем.

Телекомпанія й надалі слідкуватиме за розслідуванням простого злочину, розкриття якого не потребувало від поліції жодних зусиль.