«Жодних кримінальних справ стосовно «Нової якості» не існує. Є сфальсифіковане провадження стосовно ТОВ «Сантехбудконструкція». Це — результат конфлікту з «Черкасиліфтом» — управлінська компанія висловила власну позицію

Жодних підозр чи кримінальних справ стосовно «Нової якості» не існує. Натомість є сфальсифіковане провадження стосовно ТОВ «Сантехбудконструкція».

В його основі — доповідна записка податкового міліціонера з Черкас та сфальсифікована експертиза, в якій «Сантехбудконструкції» приписали отримання на рахунок 34 млн грн, які вона ніколи не отримувала. Саме на цю суму і нарахували ПДВ. 

Це товариство має два рахунки у Приватбанку. На один надійшло 4,8 млн грн, на інший 1,03. На думку прокуратури ж, сума цих чисел дорівнює 39,843 млн. Та все це спростовується довідками Державної податкової служби, обслуговувального банку та незалежною судовою експертизою.

На нашу думку, ця справа – це результат конфлікту з «Черкасиліфтом», що виник через послугу з обслуговування ліфтів у місті. 

– Ми провели незалежну експертизу підозри прокуратури. Вона спростувала всі доводи прокуратури щодо ухилення від сплати податків. Окрім того, ми маємо витяги з Податкової служби, які підтверджують відсутність податкової заборгованості, – говорить засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник. – Фактично фахівці податкової міліції та експерти сфальсифікували доповідну та експертизу, де «додали» нам ці 34 мільйони. Більш цинічного фальсифікування я ще не бачив. Бо ці цифри легко спростовуються експертизою та випискою з рахунків.

У «Новій якості» заявляють, що вимагатимуть відшкодування репутаційних втрат, понесених витрат на експертизи та притягнення винних до кримінальної відповідальності. 

Наголошуємо, за увесь період діяльності групою компаній «Нова якість» сплачено 55 мільйонів 243 тисячі гривень податків!

джерело