Суд скасував право власності на незаконно збудований на березі Дніпра будинок

Черкаським апеляційним судом за результатами перегляду справи за заявою Черкаської обласної прокуратури та Асоціації керівників шкіл міста Черкаси скасовано право власності громадянина на незаконне будівництво, зведене в прибережній захисній смузі на березі Кременчуцького водосховища.

Незважаючи на той факт, що земельна ділянка, на якій громадянином зведено будинок, з 1995 року перебуває у постійному користуванні Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, особа через суд визнала за собою право власності на двоповерхову споруду площею понад 100 кв. м.

Оскільки земельна ділянка, на якій розміщений об’єкт нерухомості фізичній особі у користування не передавалась, документи, які дають право виконувати будівельні роботи у матеріалах справи відсутні, Черкаською обласною прокуратурою та Асоціацією керівників шкіл м. Черкаси вказане рішення суду оскаржено в апеляційному порядку.

Судом апеляційної інстанції підтримано правову позицію прокурора, скасовано незаконне рішення суду першої інстанції та відмовлено у задоволенні позову про визнання права власності за громадянином на будинок для відпочинку.

За інформацією Черкаської обласної прокуратури