вбивство михайла козлова черкаси

Реконструкція вбивства Михайла Козлова у Черкасах 22 вересня

У мережі анонімно розповсюдили кілька відео з камер спостереження черкаського кафе «Львівська майстерня шоколаду», де вранці 22 вересня 2021 року стався замах на Михайла Козлова. Загалом розповсюджено три відеофрагменти.

На першому з них видно, як невідомий забігає до кафе зі зброєю в руках.

Свідки події повідомили «Антені», що бачили, як невідомий у чорному однострої з наліпками «СБУ» зробив два попереджувальних постріли вгору і голосно вигукнув «Руки вгору, працює СБУ!». Соратники та підлеглі М.Козлова, що перебували в цей час перед входом у кафе, підняли руки, а дехто навіть присів на асфальт із піднятими руками.

Дивіться також: КРИМІНАЛЬНІ РОЗБІРКИ В СЕРЕДМІСТІ ЧЕРКАС: СМЕРТЕЛЬНО ПОРАНЕНО КОЗЛОВА

Зловмисник увійшов до кафе, де зробив серію пострілів по жертві.

Одночасно звертає увагу те, що особи, що підняли руки, щойно почули постріли, кинулися тікати, не зробивши жодного кроку для порятунку власного боса, а також можливих випадкових жетрв нападу, не зробили нічого для затримання або переслідування кілера.

На другому відео видно поведінку кілера всередині кафе. Він діяв професійно і чітко, не зробив жодного зайвого руху, зробив постріли в жертву і залишив приміщення. Звертає на себе увагу професійна стійка кілера та поводження зі зброєю, характерне для навчених бійців спецпідрозділів.

Третє відео містить страшні кадри розстрілу М.Козлова. Жертва намагалася ухилитися від пострілів, зробивши кілька кроків вглиб приміщення. Кілер стріляв у жертву, коли та вже була на підлозі.

Між іншим, кілер не звертав увагу на можливих випадкових жертв: на камерах добре видно, що принаймні три особи перебували поруч — мати з дитиною та дівчина біля стійки кафе.

Після розстрілу кілер залишив приміщення та побіг у двори за Укрпоштою. Спроб переслідування соратники авторитета не робили. Вони перенесли пораненого у машину, що була запаркована на тротуарі, і повезли в лікарню ШМД №3.

За пів години після нападу поліція отримала від громадянина повідомлення, що на березі Дніпра недалеко від Долини троянд палає автомобіль «Шкода». Пожежа була ліквідована працівниками МНС. На задньому сидінні машини було знайдено обгорілий автомат Калашникова калібру 5.45 мм.

Було висунуте припущення, що машина належить кілеру.

На місці працювали експерти та кінологи. У цей час у лікарні №3 заходи реанімації виявилися неефективними і поранений помер.

Одночасно деякі ЗМІ повідомили про знайдене недалеко від обгорілого автомобіля тіло. Однак офіційних повідомлень про це не послідувало.

Дивіться також: У ЧЕРКАСАХ НА БЕРЕЗІ ДНІПРА ПОБЛИЗУ ДОЛИНИ ТРОЯНД ЗНАЙШЛИ ЗГОРІЛИЙ ЛЕГКОВИК: ЗВ’ЯЗКУ З УБИВСТВОМ ПІДПРИЄМЦЯ КОЗЛОВА ПОКИ НЕ ВИЯВЛЕНО

У Черкасах оголошено план перехоплення злочинців. Про його результативність поки не повідомляється.

Читайте також: КРИМІНАЛЬНІ РОЗБІРКИ У ЦЕНТРІ ЧЕРКАС: ЗА ФАКТОМ ВБИВСТВА ПОЛІЦІЯ ВІДКРИЛА КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Михайло Козлов був добре відомим у Черкасах громадським діячем. Після революції гідності він створив громадську організацію «Організований захист громадян», абревіатура якої ОЗГ повністю збігається з терміном «Організована злочинна група». ГО пікетувала прокуратуру, вимагаючи покарання осіб, причетних до незаконного кримінального переслідування громадян, займалася правозахисною та охоронною діяльністю.

Джерела свідчать, що Козлов таким чином намагався вивести в легальну площину діяльність злочинного угрупування, створеного після 14 року, і скласти конкуренцію більш старим ОЗУ на території Черкащини.

М.Козлов у 90-ті та нульові роки мав низку судимостей за тяжкими статтями, серед яких розбій та рекет.

Після смерті лідера ОЗУ неодмінно відбудеться підсилення інших злочинних угрупувань міста.

Між іншим повідомлялося, що у Козлова виник конфлікт із представниками харківського злочинного світу кілька тижнів тому, викликаний бажанням харків’ян зайти на черкаський ринок доволі специфічних послуг. Також повідомлялося про конфлікт між Козловим та «підсанкційним РНБО» вором у законі Арамом (громадянин Вірменії Арам Барсегян). Ведеться слідство, поліція поки не поширює ніяку фактичну інформацію про обставини злочину.