У Черкасах майже всі заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі, незважаючи на «жовту зону»

Від сьогодні Україна переходить у «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.  Уряд оновив карантинні умови, зокрема, щодо роботи закладів освіти. 

При «жовтому» рівні відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів, які засвідчують наявність відповідного щеплення. 

Як повідомив начальник управління освіти департаменту освіти і гуманітарної політики Євгеній Степко, усі школи Черкас виконали ці умови і продовжують працювати у звичному режимі, окрім 31 гімназії, де 5-11 класи йдуть на дистанційне навчання.

«Вони зможуть повернутися у звичайний режим роботи, коли відсоток вакцинованих працівників гімназії досягне необхідних для цього 80%»,  — зазначив освітянин.

Зазначимо, що при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу не поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм.