Дивні кадрові ротації в Черкаському Управлінні стратегічних розслідувань нацполіції — звільнено начальника Артема Трубу, та його заступників, натомість призначено колишніх очільників УСР в Тернополі, яких на минулому тижні накрило ДБР?

Кадрові зміни в черкаській поліції Звільнено Артема Трубу, начальника відділу УСР — Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України в Черкаській області та його заступників. Офіційно про причину звільнення не оголошено.

На їхнє місце, за інформацією власних джерел Антени у поліції, наказом міністра призначено нового очільника та заступників, що раніше працювали на відповідних посадах, але в Тернопільській області.

За дивним збігом обставин, минулого тижня на Тернопільщині працівники ДБР викрили заступника начальника управління стратегічних розслідувань Нацполіції та посадовців обласних підрозділів Державного агентства лісових ресурсів. Вони системно вимагали та організували схему одержання хабарів і запровадили так звану «таксу» для керівників районних лісгоспів.

За інформацією джерел Антени в правоохоронних органах, під час обшуку в кабінеті начальника УСР у Тернопільській області було знайдено понад 90 тисяч доларів нез’ясованого походження. Якщо в Черкасах на посади в Управління стратегічних розслідувань призначено саме тернопільчан, то ця кадрова ротація має доволі дивний вигляд і видається тимчасовою. Так, як новопризначених поліцейських із Тернополя очікує, скоріш за все, тюремне ув’язнення, ніж просування в кар’єрі, навіть на далекій від бурштинових потоків Черкащині.